Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nepanikařte, bude líp. Možná...

30. 8. 2011
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Diamanty jsu špatně likvidní. Kolik znáte lidí, kteří poznají pravost diamantu. Pravost zlata jde ověřitjednoduchou zkouškou a koupí ho skoro každý.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Chtěl bych se zeptat, proč jsou diamanty špatná volba?

Nahlásit

-
0
+

Mám přesně stejný názor. Tohle dění ve světě je do očí bijící a to co se teď děje je pouze předvoj toho, co teprve přijde. I já v současné době stále nakupuji zlato a stříbro, protože je to jediné, co si dokáže uchovat hodnotu. Je velmi nepravděpodobné, že někdo mávne kouzelným proutkem a rázem zbaví svět všech problémů. Tyto problémy jsou zakořeněny desítky let hluboko a očividně nikdo neví, jak je řešit. Jediné "řešení", kterého se dočkáváme je ve formě stálého odkládání dále do budoucna. Tím se ale problém pouze zvětšuje. Znehodnocují se měny, roste nezaměstnanost, zvyšuje se zadlužení států, prohlubují se sociální rozdíly. Tímto tempem budou brzy všechny potištěné papírky bezcené, a nikdo už je nikdo nebude chtít...potom se teprve budeme divit!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

První část článku tak nějak odporuje té druhé.

Nakupovat akcie, když 2-3 roky ještě půjdou dolů? Nakupovat akcie, když se EU žene vstříc kolapsu?

Že jsem špatně využil růstové období zlata jsem si říkal už před dvěma lety, kdy jsem skřípěl zuby nad cenou 18000Kč za unci a vzpomínal na staré dobré časy. To samé u stříbra, které tehdy bylo také nehorázně drahé, 13EUR/1Oz včetně německé DPH.

Tím samozřejmě nechci říct, že Au/Ag nemůže postihnout korekce. Kéž by přišla!

Ale situace EU, USA, JP, ... je problematická a hlavně bez šance na zlepšení. Mohou dluhy být "řešeny" jinak, než inflací? Plánuje a prosadí nějaký politik omezení regulací a sociálního státu? Plánuje někdo znovuzavedení kapitalismu, volného trhu, smluvní svobody, omezení morálního hazardu?
Podle mne to nehrozí, příčiny krize nebyly a nebudou odstraněny, ale spíše prohloubeny. Možná se však pletu a přehlížím nějaké světlo na konci tunelu.

Nahlásit

-
0
+

Bank of Amerika je před krachem, jenže teď ji nikdo padnout nenechá, protože to by odstartovalo krizi všech krizí. Vidím to na znárodnění.

Jestli BoA padne, tak se vám spíše budou hodit zlaté a stříbrné mince, vysoký plot, pistole a dostatek nábojů.

Nahlásit

-
0
+

Jestli bude opravdu krize a vypadá to, že FED a ECB na ní zdatně pracují, tak těch vadných titulů budou stovky.

Nahlásit

-
0
+

Není. Za všechny své prostředky nakoupit pouze jeden titul je velmi neopatrné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kupujte akcie, po skončení krize půjdou zase nahoru, ale jen těch firem, které přežijí.
Je dobře, že jsem před dvaceti lety své zlato vyměnil za akcie Enronu?

Nahlásit

-
0
+