Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vše kvapí strašlivou rychlostí, ale nic se nehýbe vpřed

1. 12. 2011
 5 604
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nevadí mi nabídka informací. Stále si myslím, že možnost vybrat si je lepší než páchnoucí informační dieta socialistické propagandy, jak jsme ji zažili před lety. Záleží však na našem postoji, jestli budeme jen prostými konzumenty a strávíme vše ad limitum, nebo vybíravými gurmány, kteří jdou jen po "delikatesách&q uot;.Mimochodem, finmag mi denně dokáže spravit náladu poté, co se brodím záplavou mediálního balastu (víceméně musím, jsem za to placen). Faktem je, že víc než dřív musíme používat zdravý rozum a věci, které jsou nám často naservírovány jako laskomina, domýšlet a pamatovat, že po požití může zůstat nepříjemná pachuť. Nakonec vždy zůstane na konzumentovi, čím si naplní útroby. Neměl by podléhat mediální masáži a módním trendům, naopak by ho to mělo přimět k vyšší ostražitosti. Jinou možností je život bez informací, což považuji za ideál, k němž se doufám jednou, bohdá, přiblížím.

Nahlásit

-
0
+

Jsme v období, kdy se informační technologie stává součástí života, kdy vyspívá, kdy se nevhodné věci odhazují a kvalitní věci přijímají. To je vývojové stádium každé technologie. Za nějakou dobu se z informační laviny stane přijatelný disciplinovaný přehledný proud informací. Ale je dobrá myšlenka, že by ten proud měl plynout pomaleji.
Někdy postačí číst jen nadpisy článků, jindy jen tři nejdůležitější věty a ostatní přelétnout nebo úplně vynechat. A nejlepší je vynechat to co obtěžuje - reklamu, banery, bilborady, zprávy na nově, VIP na primě a další úžasné nabídky konzumního trhu :-)

Nahlásit

-
0
+