Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Žiješ na slevách, umřeš na slevách… jako supermarkety

24. 1. 2011
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tesco ma jednu z nejlepsich vernostnich schem, a dunnhumby (spolecnost co to vede) je uznavanym leadrem v oboru. Dovedou ty data uzivat opravdu velice sikovne, ale to je spise na cely clanek nez na komentar.

Otazka je, jak moc to budou muset prizpusobit ceskym pomerum a jestli budou vedet jak... (bude zajimave to sledovat a srovnavat ze Slovenskem/Polskem, kde to uz nejaky cas bezi).

Nahlásit

-
0
+

Průměrná sleva na letácích činí 24 % -docela by me zajimalo, jakou maji marzi a obratku. Protoze tezko by byli zivi z 30% marze pred 24 % slevou.

Nahlásit

-
0
+

Hledání obchodů s kvalitními potravinami si v ČR děláme svépomocí.
http://www.scuk.cz/
Vyh lašovánív TV bych stejně nevěřil, protože by to bylo nejspíše uplacené.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejsem si jist, zda v retailovém prodeji platí poučka "20% zákazníků dělá 80% profitu". Tak se může chovat chová Makro, ale pro velkoprodejny s potravinami by to bylo smrtelné. Tam je nutno zjistit cenovou citlivost jednotlivých decilů nebo přímo percentilů a pak rozhodovat o cenách.
Ostatní je vynikající postřeh a "ekonomie v praxi".

Po vzniku Club Card si také myslím, že Tesco bude zdražovat, no, ale mám je před barákem, tak tamstejně budu chodit :-)

Nahlásit

-
0
+

Rád bych přidal pohled zákazníka z Anglie. Zde jsou totiž s nákupem potravin o něco dál. Navíc jsou zde každoročně vyhlašovány výsledky ankety nejkvalitnějších obchodů, které prodávají jídlo s nízkým obsahem soli, nízkým obsahem tuku, vždy čerstvé atd... To v ČR chybí, kde máme žebříček nejkvalitnějších obchodů s potravinama vyhlášený ve večerním televizním vysílání? Jeden víkend Sportovec roku, další víkend Obchod roku - a nemusí to být jen potraviny. Tam se pak chodí nakupovat a na slevy se nehledí. Např. Morrisons si zakládají na tom, že prodávají maso od výhradně britských farmářů, takže žádný dovoz masa z Číny, jak to dělá třeba Tesco.

Ještě bych rád přidal komentář na Lidl. Obchod vypadá špatně, spíš jako skladiště, ale přečtěte si někdy, co to jídlo obsahuje. Šunku chodím kupovat zásadně do Lidlu a to jak v ČR, tak v UK. Obsah masa 96%. Tak kvalitní šunku vám Tesco neprodá, protože prostě nemají.

http://www.theg rocergoldawards.co.uk/page/201 0_winners.html

Nahlásit

-
0
+