Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tunel na penze?

15. 2. 2011
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

A je to tady, podobně jako na Slovensku. Objevují se stránky na internetu, které Vás lákají na důchodovou reformu. Stačí se zaregistrovat, doporučit známe a vydělejte! S tím se musí něco udělat. Na Slovensku to začínalopodobně. Důchodová reforma není stále 100% navržena a už se na internetu rozmáhá byznys s důchodovou reformou . Budou to opět jatka. http://www.prachydotvyruky.cz/

Firmy začínají motivovat své lidi a navíc se dělají předregistrace. Je to smutné a osobně to vidím černě. Mělo by se proti tomu zakročit, nebo to dopadne hrozně.

Nahlásit

-
0
+

Nějak se mi nelíbí, že by soukromá firma (nebo několik soukromých firem) získala monopol na investování mých peněz. Opět mne stát má za nesvéprávného blbce?

Nahlásit

-
0
+

Hezký den. Níže odpověď Tomáše Prouzy: Dobrý den, myslím, že slovenská reforma, respektive nezvládnutý způsob distribuce, byl pro všechny velkým ponaučením a že u nás by systém jednoho oficiálního zprostředkovatele, který má pod sebou armádu neprověřených lidí, neprošel. Pokud k penzijní reformě skutečně dojde, budeme důrazně prosazovat, aby tento produkt mohli nabízet jen ti, kteří rozumí investicím a mají oprávnění je nabízet, protože půjde o podobný investiční produkt jako třeba fondy životního cyklu…

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ještě pro úplnost k bodu e) - svatá trojice OVB, AWD, ZPF. Zapomněl jsem na někoho důležitého?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

take doplnim
e) koupit více pistolí a více nábojů a podívat se na seznam členů asociace PF a Bezděkovy komise.

f) Konstruktivně
- sepsat petici/otevřený dopis "NETLAČTE POVINNÉ PENZIJNÍ FONDY"ve smyslu "netlačte na pilu, nebo zrušíme u vašich matek naše firemní účty"
- upozornit na ni na na Pikorově FB stránce
- zaslat odkaz na ní gen. řed. penzijním fondům, gen. řed jejich českých matek a na PR oddělení těchto firem.

Není vhodné, aby to udělal přímo tým Partners, protože je ve zřejmém střetu zájmů....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naspořené peníze se zatím dají převádět mezi jednotlivými penzijními fondy a to v rámci celé EU. Takže budete-li povinně spořit na penzi v ČR, tak doporuřuji tyto peníze převést do penzijného fondu v zahraničí. Žít v zemi, která se snaží okrást vás na každém kroku, je docela proti pudu sebezáchovy.

Jen jako příklad, mám dobrovolné spoření u penzijního fonku v Anglii, přůměrný roční výnos činí 14%. Momentálně je to 30%, ale bylo to taky 0%. Každopádně ten průměr není špatný a navíc ten fond existuje déle než Česká Republika a její experimenty, takže vyplácí penze už desítky let. Mám v něj tedy daleko větší důvěru než v jakýkoli jiný fond v ČR.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji za článek. Chtěl bych se Vás zeptat p. Prouza, jste členem AFIZ a určitě víte, že spousta společností se na důchodovou reformu vyloženě třepe. Tím se netají např. ZFP Akademie, která motivuje své spolupracovníky už od roku 2005, kdy zároveň využili důchodovou reformu na Slovensku. ZFPprezentuje, že si chce utrhnou největší část z provize. Zdá se, že nakonec to bude všechno tak, jak prezentovali. Jaký na to máte názor? Myslíte si, žekaždý pěšáček bude mocisepisovat registrace ( penzijní společnosti ), tak jak prezentují určité firmy? Jak se k tomu staví Partners jako jedena z největších hráčů na finančním trhu?

Nahlásit

-
0
+

Hezký den, Radku, můžete si prosím do Vašeho loginu doplnit celé jméno? Díky moc

Martin

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen lehce doplnim:
d) koupit pistoli s jednim nabojem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak mě napadají hned tři možnosti:
a) založit církev s tímto cílem (stát by šel proti lidským právům na svobodné vyznání).

b) stát se občanem jiné země s tím že tu budu pracovat na IČO a každých 6 měsíců se na pár hodiny projedu za hranice ČR.

c) založit organizaci kde si lidé mezi sebou budou vyměňovat zboží / výdělky prostřednictvím směny či vlastních měn. Tzn. stát by neměl z čeho odvádět daň protože navenek by byl člověk bez přijmů. Viz. různé fondy volného času jak to bylo nedávno v Objektivu z Německa kde si lidé navzájem dluží drobné služby (což se normálně vyjadřuje v penězích ovšem ty se daní :) ).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zatím je to pouze možné, pokud nemáte příjmy podle paragrafu 6 a 7 danového zákona, tj. nesmíte být zaměstnancem ani podnikatelem OSVČ (+ několik dalších "povolání" ).Pokud půjdeme slovenskou cestou, tak se daňové povinnosti ještě rozšíří, z čehož jse zhnusen již nyní, když na to pouze pomyslím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Prosím pěkně jak můžu z tohoto důchodového letadla odhlásit?

Nahlásit

-
0
+