Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Každému jeho lichváře: Chcete změnu? Pošlete exekutory k úředníkům domů

14. 6. 2011
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Taky by se jich mohli(teoreticky) zastat pověstní "zastánci chudých" - odboráři. Ti totiž by mohli mít sílu na tento skutečný problém upozornit dostatečně nahlas. - Leč mohli by jen teoreticky: Museli by na tom mít zájem. A tím zájmem míním především zájem odborových předáků. Prozatím jsou ale jejich zájmy úplně jiné a ani do budoucna se nedá čekat, že by se "ochránci chudých" zrovna tímhle chtěli zabývat. Proč by taky? Tihleti chudí žádné odbory nemají a mít nebudou. Neboť, kdo by jim tam funkcionařil? Zadarmo ani náhodou, a ti nemajetní by své předáky neplatili ani omylem. - A pak je ještě jedna verze, před kterou nás tedy ochraňuj pánbů, všichni svatí a ještě navíc každý dko můžeš. Tu variantu lze charakterizovat slovy cepy a sudlice. - Snad to vláda tak daloko dojít nenechá.

Nahlásit

-
0
+

Je to smutné,ale v ČR se v podstatě všechnymezilidské i obchodnívztahy začínají řídit vzorcem jednání : Rom vers."gádža&quo t;,které zní : PŘECHYTRAČIT GÁDŽU. (Romové za to nemůžou, jde o jejich po stovky let ustálené zvyky a my naivní je chceme měnit a nechápeme, že se tak nikdy nestane)

A tak se tento způsob jednání přenáší kam jen lidské oko dohlédne, např.: hypotéční ústavy (obešel jsem jich 5) s vámi chytračí, že vám dají skvělou sazbu, ale tu reklamovanou nemáte (z různých příčin, např. stavíte v obci pod 1000 obyv.) v podstatěšanci získat. Stejně s vámi chytračí pojišťovny,když v řadě případů nakonec neplní (u vytopeného bytu mělo akvárko větší rozměr o 2 cm, než si někde malými písmenky dali do smlouvy). Stát (čili jeho odpovědní - od vlády až po obecní úředníky) s vámi chytračí, co vše pro NÁS dělají....? a hle, korupce u státní zakázky,dotace atd.Stáváme se pomalu ale jistě zemí, kde jeden chce přechytračit druhého a to za každou cenu (musí mít na ty nepravosti žaludek) a pak se ještě s pýchou nazývá "úspěšný".
Vtomto státě přestává v mnoha případech fungovat serióznost vztahů a spíše se začínáme přibližovat balkánské Albánii.
Ale možná to vše jednou vyřeší "neviditelná ruka trhu" - svobodu si totiž nenecháme regulovat a už vůbec netakové věci trestat !

Nahlásit

-
0
+