Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Finanční poradce roku 2012? Soutěž o největšího bouchače!

17. 8. 2011
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Redakci díky za dobrou práci, že se lživé údaje stáhly z propagačních materiálů...

Nicméně, článkem redakce chrání pouze finanční zprostředkovatele před čímsi... Ani nevím, čím vlastně.
Pro jejich zákazníka je jedno, jestli se zprostředkovatel přihlásí nebo nepřihlásí do soutěže. Pokud má zprostředkovatel motivaci obrat co nejvíce hejlů, nějaká soutěž už jeho morálku nezkazí. A naopak poctivého zprostředkovatele taky nezkazí.

Nahlásit

-
0
+

"Soutěže" tohoto typu jsou opravdu k ničemu a jen podrývají autoritu poradců. Nicméně věřím, že kandidátů na tuto anticenu je celkem dost. Už jsem měl tu čest bavit se s lidmi, kteří byli hodně překvapeni, že se jejich situací hodlám zabývat, jelikož předchozí "poradce" s nimi udělal bilanci a řekl "S vámi nemám co bych řešil a odešel". Zkrátka prodejce...

Nahlásit

-
0
+

V ČR se zažil název finanční poradce, který má tendenci vyvolávat v lidech pocit, že jim dotyčný radí s finanční situací podle nejlepšího vědomí a svědomí. Zprostředkovatelské firmy lpějí na tomto označení. Nejde o nic jiného než o finanční PRODEJCE a jako takové je třeba je brát. Další prodejní kanál má význam (slevy od bank na produkty sjednávané ve velkém, přijdou až ke mně domů atd.), ale lidé si od toho nemohou ani náhodou slibovat nezávislé poradenství. To se potom nemohou divit, že nejvýhodnější produkt k uložení volných peněžních prostředků je v drtivé většině IŽP, na kterém jsou největší provize. :)

Nahlásit

-
0
+

Kdykoliv jsem narazil na finančního poradce, vždycky mě to stálo nějaké peníze. Z definice jejich profese jsem za ně nedostal (a ani nemohl dostat) odpovídající protihodnotu. I přeze své příživnictví mi však finanční poradci vadí méně, než politikové a "businessmani&q uot;žijící z korupce.

Nahlásit

-
0
+