Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kdy nám ochabla neviditelná ruka trhu?

15. 2. 2011
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Fašismus v Německu ve 30.-40. letech? To snad ani omylem. Geneze fašismu v Itálii, jeho znaky, projevy a způsob, jakým se jeho představitelé dostali k moci, se značně liší od německého národního socialismu, nacismu. Takže bych prosil nezaměňovat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Obavam se, ze centralni banky nevysvetli ochabnuti ruky trhu v pripadech jako je Rockefeller, Carnigie nebo J.P. Morgan.

Trh neni nejaka abstrakni vec, ktera existuje bez ohledu na lidi - trh jsou lidi, bez lidi trh neexistuje. A lidi se vzdy budou snazit ziskat kompetitivni vyhodu - vsemi prostredky (vcetne napr. lobovani centralnich bank, kde koneckoncu taky delaji jenom lide).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

nejabsurdnější na tom je, že to chceš řešit fixním přírůstkem peněžní zásoby... nebo to bylo podle produktu?:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Neviditelná ruka trhu vždy ochabne, kdy dostává nesprávné signály od centrálních bank. Je vyhecována a věří, že dokáže všechno. Je silnější, dokáže přepůlit prkno poté cihlu. Jednou však ta arogance se projeví: dvojí řada cihel je moc, ošklivě si natáhne vazy (současná krize), v horším případě se ruka rovnou zlomí (VHK). Nejabsurdnější na tom je to, že místo, abychom nechali ruku vyléčit a zcela zahojit, nutíme jí mlátit do dalších prken a cihel :-)

Nahlásit

-
0
+

Takové jméno existuje, vždyť to je systém praktikovaný ve 30.-40.letech v Německu - fašismus.
Zde jsou prvky fašistického ekonomického systému objektivně podány:

http://www.econ lib.org/library/Enc/Fascism.ht ml

Jeto jako číst o pravděpoboné blízké budoucnosti USA a EU.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ten obamuv komentar me rozesmal, ale uz jako dite jsem si vsiml, ze lide neco rikaji a pak jednaji uplne naopak.

Kazdopadne volna ruka trhu neni a to co tady mame dnes si snad ani privlastek kapitalismus nezaslouzi. Asi by se panove meli postarat o nove jmeno, ktere by vystihovalo soucasny socialismus se soukromym vlastinctvim.

Nahlásit

-
0
+

tohle mě příjde nejvíce vtipné no.. že pravičáci jsou obviňováni z vykořisťování a přitom takový obama pomohl namastit kapsu velkému množství vykořisťovatelé a prakticky celému wall streetu

Nahlásit

-
0
+