Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Recept na dluhy? Hospodská ekonomie!

7. 3. 2011
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Prosím Vás mohl byste mi říct jaký to "jeden ze základních principů pojištění" zakázal Evropský soudní dvůr? Děkuji

Nahlásit

-
0
+

Tak na ten produkt lidové tvořivosti, konkrétně o tvrzení, že veškeré peníze světa jsou dluh, za který někde neustále naskakují úroky, takže nikdy nemůže být splacen na to se opravdu těším jak to bude vysvětleno.
Když vložím 100 do banky, ta dá 3 do ČNB a 97 půjčí celkově vznikne 3333 Kč úvěrovou emisí bank, z kterých je potřeba platit úroky. Aby toto bylo možné, musí množství peněz celosvětově stále růst a také se přerozdělovat. Dalším důvodem je možnost akumulace kapitálu, než je tento přeměněn v reálný kapitál.
Nebo snad ne? Viz: http://goldnews.bullionvault.com/files/all_the_money_in_the_world_2.png

Nahlásit

-
0
+

Děkuji za odpověď . :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bohužel se nepletete, jen je rozdíl mezi otcem a politikem. Politik potřebuje, aby ho syn (občan) volil a proto mu vyhoví a jak to dopadne jste již popsal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ekonomika není složitá. Proto není potřebné rozsáhlé studie.
Školák dostane 50,- Kč na svačinu, protože je nesvéprávný ve škole si pujčí dalších 50,- Kč a koupí si cigarety. Otec je rozumný , proto jak to zjistí seřeže syna rákoskou na prdel, že si týden nesedne.
Stejný případ se stane v jiné rodině a protože otec je hlupák tak si řekne jak mám chytrého syna a začne si taky pujčovat kde se dá a svému synovi již nedává 50,- Kč ale 200,- ať má radost. Jak to časem dopadne ?
Jestliže vyprodukuji deně 50,- Kč a utratím 200,- i žák prvního stupně ZŠ spočítá jak to dopadne.
Je zarážející že různí ekonomové a lidé kteří mají vysoké vzdělání nejsou schopní to nazvat pravím jménem ale raději budou kolem statní ekonomiky roztrubovat různá moudra a další mudrci na to uznale přikyvují.
Prosím čekám odpověď nějakého mudrce nejlápe ekonoma.
Dle mého nazoru jsou stejné počty s 50,-Kč, také s 50 000,- Kč
ale také s 50 000 000 000 000,- Kč
Těch nul tam dejte kolik chcete,-
Čekám odpověď!!!
Čekám na to, že mně dokáže někdo kde se pletu.

Nahlásit

-
0
+

Úroky, inflace a bubliny. Trochu té hospodské ekonomie na příkladu domu, který jsem, kdysi dávno, postavil, řekněme za 300 tisíc. Dům stojí, dluhy splacené. Dům prodám, někdo si na něj veme hypotéku. Dům už ale byl zaplacen, práce byla zaplacena, přesto je generován nový dluh. Člověk, který hypotéku zaplatí, zaplatí i úroky, které možná i překročí výši hypotéky. Žádný nový dům ale nebyl postaven. A nejen to, dům, který jsem postavil za 300 tisíc dnes prodávám za 3 milióny. Kde je ta produktivita?

Nahlásit

-
0
+