Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Řekněme "Ne" budování federace a transferové unie!

10. 6. 2011
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

EU a její problémy se nás nedotýkají tak, jako skutečnost, že ČR se rozkládá do hnilobné kaše.Za posledních 20 let je v rozvratu školství, zdravotnictví, soudnictví, naše silnice a dálnice a rozladěnost řadového občana dosahuje intenzity obdobné revolučnímu r. 1989.
A vy nám tady budete popisovat problémy EU ?
Zkuste býtpaneP. Kohoute trochu ON-LINEpro českého občana, vy si to přeci můžete dovolit!
(Chápu, že po fiasku statečného činu p.Michálka mají další osvícení spravedliví obrovské dilema zda má smysl se vymezovat protinepravostem v ČR......)

Nahlásit

-
0
+

Podobně jako v USA politická moc zasáhla svým nesystémovým přáním do úvěrování nemovitostí, obdobně politická evropská moc reálně vytváří společensky a systémově neakceptovatelnou transferovou unii. Politická evropská moc je klíčový pojem. Ona totiž nemá korektor. Národní politická moc jistý korektor má - volby. Navíc evropská politická moc je někdy ovládána národní politickou mocí (Německo, Francie), jindy - hodí-li se to, je tomu naopak, nebo není reálně ovládána vůbec (Česko + ekonomické satelity EU).

Pan Kohout píše: Řekněme NE budování federace a transferové unie. V tom nadpisu je obsažen právě ten systémový problém. My nevíme (nemáme reálnou možnost) jak to NE máme/můžeme říct,pominu-li revoluční spaní na náměstích ve stanech.

Nahlásit

-
0
+