Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Facebook se bude platit, Romové dojí ČEZ: Finanční báchorky ze sociální sítě

8. 7. 2011
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nemám důvod nevěřit autorovi ohledně záloh na elektřinu, protože předpokládám, že si všechno pečlivě ověřil na příslušném ministerstvu, potažmo přímo na nějaké OSSZ, nicméně z vlastní praxe mám něco podobného a to je, resp. byl skutečně fakt.
Před cca 5-6 lety jsem spoluvlastnil bytový dům na severu a i tam jsme samozřejmě měli nějaké ty romské rodiny. Většinou pohoda, ale jedna byli experti. To, že nám u nich zůstalo hodně přes 100 tis Kč jsem už oželel, ale jednou jsem zjistil zajímavou věc. Dotazem, po nějakém pořadu v televizi, na příslušné OSSZ jsem se dozvěděl, že pobírají nemalé příspěvky na bydlení, ovšem nám nájem, natož služby, neplatí. Tak jsme přijali "oipatření, že sociálka posílala tento příspěvek přímo n náš účet. Jaké bylo ale překvapení, když jsem se na OSSZ dozvěděl, že nikdo nekontroluje užití tohoto příspěvku, notabene jeho zneužití není trestným činem ani přestupkem. Možná se to už změnilo, ale tenkrát to tak bylo.

Nahlásit

-
0
+

Romové nedojí pouze Čez. U Marketů vybírají účtenky,odhozených u pokladen a okamžitě si nárokují obsahvozíků. Pokud zákazník neplatil kartou,má smůlu,protože nedoloží způsob nákupu .O zboží příjde a je registrován,jako zloděj.
Další finta,kdy se do automatu na vratné lahve dají plné a následná vratka se u pokladny proplatí, je také pěkná.

Nahlásit

-
0
+