Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Politická ekonomie eurofederalismu

12. 10. 2011
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No tady bych si dovolil spekulovat, zda onen duvod nad eurohujerstvim Belgicanu je opravdu kvuli bance - spis bych rekl (pokud to je vubec pravda, co p. Kohout napsal), ze to je tim, ze maji "hlavni mesto" "unie" jiz drahnou dobu u sebe v Belgii a zeplno lidi je urcite primo ci neprimo prisato k tomuto byznysu.

Nahlásit

-
0
+

Hezký článek!

Jsem rád, že moudřejší z eurooptimistů prohédli. Schopnost pod vlivem faktů změnit názor je znakem intelektu a solidní úrovně nezávislého kritického myšlení. Možná se časem lidi i začnou ptát, jestli je opravdu přínosné mít například centrální banku....

Jen drobná poznámka: touha žít za cizí peníze je silná. Jen nevím, jestli (a proč) mi má víc vadit ve vztazích mezi státy, než ve vztazích mezi občany jednoho státu.

Nahlásit

-
0
+

Pro Německo je levnější a hlavně politicky průchodnější snažit se evropu ovládnout ekonomicky než rajtovat tankama, výsledek ale bude stejný - mají dokonce slušnou šanci,že jim budou anektované státy ještě vděčné :) ale asi to je nezadržitelný jev, silnější prostě v přírodě požírá slabší, smutné je že oběti samy strkají dobrovolně hlavu do chřtánu a ještě si zdůvodňují, že je to pro ně to nejlepší a neuvěřitelné je, že většina voličů tomu i věří

Nahlásit

-
0
+

No a k tomu zde máme anglické banky, které budou potřebovat druhý bailout. Vypadá to, že západní civilizaci dojde dech dříve, než se čekalo.

Nahlásit

-
0
+