Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: 2021: Evropská odysea aneb fiktivní reportáž z budoucnosti EU

20. 10. 2011
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Typický Hujer: Spousta nadšení, ale zaplatit by to měl někdo druhej. Myslím, že je tu dost problémů na Zemi, které je rozumnější řešit než lítání na Saturn. Trochu se uklidnit by také neškodilo, doba je hysterická víc než dost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak.
Primární problém je v tom, že peníze někdo pod hrozbou násilí sebere těm, kteří si je vydělali a realizuje za to nějaké svoje priority.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Otazka prece nestoji "objevovani vesmiru" vs. "socialni jistoty". Otazka stoji "objevovani vesmiru za nedobrovolne odevzdane penize obcanu vs. uziti tech penez obcany samymi, aby rozhodli, co a zdali vubec se bude objevovat"

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

1. Mně osobně připadá, že i na Zemi je toho k objevování dost a dost. Co je na Saturnu tak důležitého, že ho musíme prozkoumat stůj co stůj a včera bylo pozdě?
2. Pokud by hlavní účel cesty na Saturn bylo objevit něco nového, a nikoliv jen ukázat, která země ho má většího, pak automatická sonda vám udělá stejnou službu jako pilotovaný let, a to za zlomek nákladů :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nebuďte pecivál pane Altmane :-) Já myslím, že bez objevování nového lidstvo zahyne. Vyměnit podivné sociální jistoty za pokrok je sice populisticky výhodné, ale pro lidstvo a společnost zhoubné, myslím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejprve jsem se fikci od srdce zasmál :-) A pak se vrátil zpět do reality. Souhlasím s pohledem p. Kohouta z jiného článku(ů) ohledně nekompetence politiků při rozhodování v oblasti financí. Bohužel tyto dva tábory spolu netáhnou káru stejným směrem. Finanční experti (Ti skuteční, ne placení hodinovou mzdou nezávisle na tom, co dělají) nemohou, protože problematiku znají a politici nemohou, protože nejen že zpravidla neznají problematiku, ale hlavně proto, že jejich úloha je zcela odlišná - oni musí obstát minimálně v aktuálním volebním období a této krátkodobé vizi obětují nás, potažmo celý systém. Cesta z této šlamastyky existuje, jen si nejsem jist, kdy na to někdo přijde (nebo lépe řečeno, kdy na to přistoupí - cesta známá je :-)

Nahlásit

-
0
+

No dobrý :-)

Jen pokud se situaci rozhodne řešit ECB, tak 2.5násobné zvýšení peněžní zásoby bych čekal spíš tak za 3 roky a ne za 10. A další exponenciální růst v dalších letech (to nejde jen tak zastavit) - koukněte se na vývoj peněžní zásoby v USA a toto by asi bylo horší. A i kdyby ten vývoj byl "jen" stejný jako v USA, dopad na spotřebitelské ceny bude v EU dramaticky horší, protože dolary naištěné FEDem obíhají po celém světě, jsou v rezervách centrálních bank, atd... Natištěná EURa povětšinou skončí opět na trhu EU.

A ještě drobnost k tomu "BOHUŽEL" u cesty k Saturnu. Opravdu bohužel? Kolik by to stálo? Jaký by byl náklad obětované příležitosti? Co bychom tam proboha dělali? Šlo by opět o masáž ega některé supervelmoci a konkrétních politiků (jako let na Měsíc) za peníze nedobrovolných daňových poplatníků, samozřejmě to celé s efektivitou státní mašinerie (záchodové prkénko za 5000USD).

Nahlásit

-
0
+