Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Evropa před kolapsem (II): Stávka investorů

7. 12. 2011
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Celkom fajn je aj http://www.gold.de - príde mi ďaleko prehľadnejší a majú aj blacklist podvodných/nespoľahlivých eshopov.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Za velmi užitečnou pro nákupy zlata a stříbra v Německu považuji tuto stránku - srovnávač aktuálních cen jednotlivých e-shopů:
http://www.bullion -investor.com/silver
http:/ /www.bullion-investor.com/gold

Porozkliknutí určité mince či cihličky se objeví pěkně seřazený seznam aktuálních cen jednotlivých prodejců, od nejnižší po nejvyšší.

Díky tomu dokážu ušetřit i jedno celé euro na stříbrné minci 1 oz a jet místo do Drážďan do Norimberku (aktuálně nejlepší nabídka)!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Honzo Altmane, děkuji Vám moc za velmi podrobnou odpověď a radu. Ještě mám malý dotaz - jak jste to přesně myslel s tím " z hlediska cashflow pozitivní možnost rovnou neplatit DPH (čili nakoupit více kovu)."?
Je možné při nákupu stříbrných mincí v Německu s německou DPH 7 % žádat o plné vrácení zaplacené daně tak, že nakonec žádnou daň nezaplatím? Díky za info.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jako obvykle Spiegel výborný článek!

Nahlásit

-
0
+

nebo zajímavé jsou i : http://www.auragentum.de/de/100-Unzen-Cook-Islands-Muenzbarren-kaufen-verkaufen.html

a http://www.proaurum.de/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nedávno mi někdo poslal zajímavý članek na téma krize, možno stáhnout zde: http://tomcat2.ic.cz/Reflex 47-11 Prezit krizi.pdf

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, pokud nekupujete vyloženě malé množství, určitě se vyplatí zaject do Německa. Z Prahy jste v takových Ďrážďanech rychleji, než v Brně a v Mnichově rychleji, než v Ostravě.

Jednak tam jsou nižší marže - takže i zlato vyjde levněji přestože tam i tady je nulová DPH.
U stříbra je to ještě jednoznačnější. Jednak naši místní prodejci mají podstatně vyšší marže, asi proto, že mají relativně malé obraty. A samozřejmě je zde rozdíl v DPH a to podstatný - 7 versus 20 procent.

Toho využívají i různí šedí dovozci, takže i v CZ takto našedo koupíte Ag levněji, než u CZ oficiálních prodejců (nezávidím jim jejich situaci).

Dále si musíte zvážit formu. Když si přečtete články na Siverum.cz, dočtete se, že máte kupovat kvalitní mince a slitky od renomovaných producentů. Sám si zvažte, nakolik s tím souhlasíte či nakolik je to marketing Silvera.
Když si obtelefonujete firmy zabývající se výkupem a dalším zpracováním stříbra (které se neživí jeho prodejem, resp. nákupem a prodejem s přirážkou), dostanete se na cenu nižší a pokud se vše odehraje hotově, možná ušetříte dépáháčko. Ale takto asi koupíte jen větší cihly v případě stříbra (což se dá snést), horší je to u zlata, tak se často dostanete jen ke granulátu (perličkám), které asi nelze doporučit.
Podle mne je opravdu nejjednodušší zaject do Německa. Když budete kupovat mince s nejnižším premiem (Ag 1Oz: Filharmonik, JavorAu: Nugget, Filharmonik, Krugerrand), nebo slitky s ještě nižším premiem, cena bude velice příznivá. A zde opravdu nesouhlasím se Silverem, že by jimi nabízené mince (Eagle, A-Mark, Buffalo) byli nějak lepší, či likvidnější, než Krugerand, Maple Leaf, Nugget či Philharmonik.
V případě Ag ještě stojí za zvážení nákup plátcem DPH. Přesto ale má smysl nakupovat v Německu: jednak stále nižší premium a jednak z hlediska cashflow pozitivní možnost rovnou neplatit DPH (čili nakoupit více kovu).

Jinak v Německu je obchodů a kovy opravdu mnoho. Je to vidět i na ulici, kde je takový obchod pomalu častějším zjevem, než cukrárna. Výběr obchodu záleží na tom, kam chcete jet, plus se mění i jejich ceny, čili jednou je výhodnější jeden, jindy druhý. Stejně tak se mění i to, která mince je nejlevnější - většinou je nejlevnější Filharmonik, ale občas je levnější jiná. Obchody se také liší tím, jak moc maj zboží skladem, jak široký maj sortiment, jestli jsou ochotny to poslat poštou, nebo napak jestli umožňují platbu cash a osobní převzetí, atd...
Jeden link pro příklad:
http://www.muenzka uf.de/cgi-bin/shop.dll?Anbiete rID=1&hauptseite=deta il.htm&bnr=OE111amp;PKEY=6934

Rozhodně bych se ale nebál mincí. Tyto nejběžnější mince nemají vysoké premium a oproti nákupu cihly zas tak moc neušetříte.
Navíc v mnoha dalších obchodech dostanete slevu při nákupu např. 100 kusů (5 tub po 20ti) a další slevu při nákupu zelé bedny (masterbox - 500 mincí, krabice 25 tub po 20ti mincích).

U opravdových cihel navíc pozor, nebude na ně 7% DPH, ale 19%! Pokud chcete zůstat na nižší DPH, musí to být buď megamince (dělají se 1KG, 100Oz, 200Oz - ovšem mince o průměru CDčka je spíš věc na pobavení kamarádů), nebo takzvané Münzbarren, tedy cihly účetním trikem prodávané jako mince (cihla s vyraženou podobou mince) právě kvůli ošulení DPH:
http://www.auragentum. de/de/100-Unzen-Cook-Islands-M uenzbarren-kaufen-verkaufen.ht ml

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Poradíte mi prosím někdo, jak co nejvýhodněji (tj. nejlevněji) koupit fyzické zlato a stříbro? Možná bych raději koupil pouze stříbro. Předpokládám, že to bude výhodnější třeba v Německu než u nás (kvůli DPH). Nemusí to být v podobě mincí apod., spokojím se s klasickou nevzhlednou "cihlou". Nevýhodou je její velikost (váha), ale kupovat to po kouskách/mincích, to je se strašnou přirážkou nad spotovou cenou kovu... Nechci na tom při případném prodeji za rok a něco (po 21. 12. 2012, bude-li ještě existovat svět) prodělat. Stačí mi nějaký odkaz na stránky prodejců, články apod., děkuji!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ještě ke stávce investorů: s pár stále ještě zabedněnými lidmi, kteří nadávají na "predátorské útoky spekulantů" na euro či na lichvářský úrok požadovaný na státních dluhopisech, jsem se setkal.
Pro uvedení takových jedinců do reality obvykle stačí jednoduchá otázka: Za jakých podmínek byste své úspory takovému Portugalsku půjčil vy?
Nebo: Jakou část svých celkových úspor na penzi byste investoval do Řeckých dluhopisů?
Nebo: Koupil byste dnes Italský dluhopis, byť s pěkným 7% úrokem a věřil byste, že za 30 let vám zajistí důstojné prožití penze?

Nebo nakonec i: Investoval byste své úspory na penzi do "bezpečného&quo t;německého dluhopisu, který má úrok 2%? Veříte, že reálná inflace je a bude pod touto úrovní? Jste si jist, že Německo vám za 10 let vyplatí jistinu? Že ho do nesplatitelných dluhů (již dnes má cca 85% podíl dluhu na HDP!) nestáhne transferová unie, nutnost rekapitalizace vlastních bank po krachu některých PIGS, či nutnost rekapitalizace ECB, kde má čtvrtinový podíl? Viz:
http://www.patria.cz/z pravodajstvi/1963364/davies-fe d-efektivne-rozjel-zahranicni- qe-ecb-na-sebe-bere-rizika.htm l

Nahlásit

-
0
+

Je prima pozorovat, jak i mainstreamová média procitají a jak se v nich stávají běžnými názory, za které před 5ti či 10ti lety jedinci byli osočování z extrémismu a fundamentalismu.

Asi nemá cenu se rozhohňovat nad tím, kam vede státní intervencionismus, monopolizace a centrální plánování v celých odvětvích včetně emise peněz.
Asi nemá cenu diskutovat o tom, kam nutně vede demokracie (lůzovláda). Důsledky krátkozrakosti, nezpodpovědnosti a všeobecného parazitismu jsou dobře vidět.
Nemá cenu rýpat, že zde byli jedinci, kteří neodvratnou logiku takového vývoje predikovali desítky let dopředu (Mises, Rothbard, ...). Ani já osobně se nepřipomínám lidem, se kterými jsem například před deseti lety, po přečtení Hans-Herman Hoppe: "Democracy: The God That Failed" diskutoval, kteří tehdy krčili rameny a kroutili hlavou a dnes nadávají na systém a hromadí zlato. Ti konformí šedí úředníčci, tak lpějící na zaběhlém pořádku. Přesto nadání inteligencí a tak nutně procitnuvší. Pro tyto šedé konformisty dnešní vývoj musí být extrémním šokem.
http://www.amazon.co m/exec/obidos/ASIN/0765808684/ lewrockwell/

Dnesale není čas na nějaké velkolepé filosofické debaty a snahy o politické změny. Je již jen čas se zamýšlet nad tím, jak na nevyhnutelné připravit sebe a své blízké.

A kupodivu i zde již i mainstreamová a systémově konformní média alespoň částečně procitají:
http://www.knihy -a.cz/wp-content/uploads/2011/ 12/ferrari-za-kravu-reflex-cla nek.pdf

Nahlásit

-
0
+