Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Čínské běsy: realitní bublina a silný jüan

15. 6. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Čína právě uvolnila kurzový režim.http://www.pbc.gov.cn/en glish/detail.asp?col=6400amp;id=1488

Nahlásit

-
0
+

Mne by zajimalo odkud se furt bere ten argument o tom ze v cine levnou pracovni silu. Nekde jsem cetl srovnani prumernych platu a tam bylo ze cinan bere 4x mene nez american, ind 20 mene a pak dalsi jako Laos apod. . Kdyz prepoctu prumerny plat cecha na dolary, tak bych rekl, ze uz tady mame levnejsi pracovni silu nez cinani. Muze me nekdo vyvest z omylu?

Nahlásit

-
0
+

1) Čínská vláda opakovaně ukazuje, že jsou jí názory zbytku světa naprosto ukradené. Tak proč by najednou měla Čína posílit juan? Ačkoliv autor tuto otázku považuje za tak triviální, že se jí vůbec nezabývá, já ji naopak považuji za zcela zásadní.2) U nemovitostí chybí ta nejdůležitější věc - kdo na tom pádu prodělá? Dle mého je většina ceny tvořena marží developerů, takže pokles cen způsobí pouze pokles jejich zisků. Ale nijak by se neměl projevit jinde, natož celosvětově. Nicméně "tvrdá" data mi k tomuto chybí.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den,mimo počítám nejste. Předpovídat vývoj ekonomiky je věštěním z křišťálové koule. Že je ale v Číně mnoho rizikových faktorů, které ji ohrožují(nejen ji), je zřejmé a jde vlastně jen o to, z jaké strany přijde na tisíciletou řísi průšvih dříve. Pujde o ekologii? Číńané se s tím nemažou. Nebo půjde o sociální nepokoje? V Číně by totiž nechtě žádný Evropan- podmínky k životu jsou pro ná s nepředstavitelné (30,- u doktora by byl v Číně opravdu k smíchu, u nás vedl k pádu vlády!!) Nebo to bude realitní bublina? Úvěrová expanze?Spíše se divím, že tolik komentátorů stále bere čísnký růst jako nikdy nekončící. Z historie přece víme, že nic netrvá věčně.Jak říkají v Číně, zajímavé časy na nas

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

nechápu, proč takový peter schiffr ale i marc faber. realitní bublinu nepovažují za významný problém.ale co si myslím já tak bych to neviděl tak černě ono přece, když posílí juan, tak čína už dávno nevyrábí jen nesmysly jako vuvuzely :) ale i kvalitní zboží. takže by ses přes tohle mohli přenést a díky tomu posílily domácí poptávku, která by mohla i zachranit reealitní sektor...nebo jsem mimo ?:)

Nahlásit

-
0
+

Jak může někdo psát na ekonomický web o ekonomice Číny, když si není schopen zjistit ani s kým má jakou bilanci - největším odbytištěm je Evropa nikoli USA. Ani nemám chuť a důvěru takový článek dočíst.

Nahlásit

-
0
+