Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: O financích a o vášni

11. 5. 2010
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak ja toho Pavla Kohouta i ocituju, kdyz jste si nedal tu praci si clanek precist: "skutečně vynikající pracovníci...se poznají podle hlubokého zájmu o vlastní obor, ale také o něco víc"Takze kde Pavel Kohout "vyslovne zastava stranu vasne" ???A ted uz mi netvrdte, ze nepouziva slova vasne jako synonyma pro hluboky zajem (a mj. take pro zivy zajem , nadchnuti ci horeni). V tomhle neni nic spekulativniho ani imaginarniho, je to prosta dedukce z psaneho textu, rika se tomu gramotnost. Ani na jeji procvicovani neni nikdy pozde:-)Stavite do protikladu neco, co autor uziva v synonymech a z tohoto vyznamoveho posunu vyvozujete zavery. To je demagogie. Prestante se zlobit na zrcadlo...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Kohoute, můžete mi prosím vysvětlit jak lze z otázky "Co jste říkal tomu, jak Sparta hrála se Sigmou Olomouc?“ poznat zda má uchazeč o něco živý zájem? Nebylo by lepší zeptat se uchazeče o co má zájem?.Btw. značně pochybuji o tom, že zrovna fotbal je typickou vášní inteligentních lidí s rozhledem:)

Nahlásit

-
0
+

Ano, pohovor s panem Vaclavem S. byl suverenne nejzajimavejsi i pro me, ktery jsem kdy absolvoval...7hodinova diskuse od uchazece o zamestnani neni totiz bezne vyzadovana a vskutku utkvi v pameti!

Nahlásit

-
0
+

Vazne?;-) Vy jste se na to Pavla Kohouta ptal? Takze kdyz on rekne, ze prsi, a venku zrovna vyjde slunicko, tak tim vlastne myslel, ze sviti slunicko?;-)Jinak co se tyce Vaseho rozboru meho prispevku. Vy nejprve stavite na spekulaci, co se Pavlovi Kohoutovi honi hlavou (coz je odvazne, nebot on je introvert, na povrchu se muze chovat uplne jinak, nez pusobi, ale to je spise pro trenovaneho psychiatra).Ano, stavim do kontrastu slova "vasen" a "hluboky zajem". Ja zastavam stranu "hlubokeho zajmu", Pavel vyslovne zastava stranu "vasne". Tyto dve veci stavim proti sobe. Co je na tom logicky nesmyslne? Muj prispevek je pomerne konzistetni. Ukazuji v nem, jaky je rozdil pouzivat ve financich hluboky zajem a vasen.Ja autorovi nic nepodsovouvam, jen polemizuji s jeho slovy. Souhlasim, ze se zpusobu, jakym pise Pavel Kohout, rika demagogie (doporucuji jeho clanky aktualne, ktere vysly ve stejne forme i v mnoha jinych mediich;-)Jinak bych Vam doporucil studium logiky, pomuze Vam to v diskuzich (nikdy neni pozde zacit!). Sam me obvinujete z demagogie, ale Vas text je nekonzistentni. Stavite na nejakem imaginarnim predpokladu, pak mi neco podsunete a nakonec me ocernite. Ja jsem polemizoval s frazi "vasen" a "hluboky zajem".Jinak Vam doporucuji se Pavla Kohouta zeptat, jak to myslel a jake bylo jeho pusobeni v PPF, jsem zvedavy, co vsechno Vam rekne;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pavel Kohout pouzil slova "vasen" jako synonymum pro spojeni "hluboky zajem". Vas prispevek je pak logicky naprosto nesmyslny, protoze tato dve spojeni stavite proti sobe a tvarite se, ze to tak dela i kritizovany autor. Autor rika pravy opak, nez mu podsouvate. Rika se tomu demagogie a ve slusne diskuzi je povazovana za hruby fauů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslim, ze Vam dela problem chapat psany text. Z clanku jste odvodil neco, co v nem vubec nebylo. Nic si z toho ale nedelejte, zcela bezne to dela vetsina populace... ;)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Investovat do derivátů? To nám za chvíli EU zakáže :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naprosto přesný a výstižný rozbor, agente Coopře! Poznatky neuropsychologie nám říkají, že člověk je především nádoba emocionální a teprve po té i trochu racionální. V PPF pravděpodobně velice dobře vědí, že tito "zapálení" a "vášniví" zaměstnanci jsou podstatně snadněji manipulovatlení než analyticky myslící "suchaři". Na páně Kohoutově principu jsou založeny i mnohé marketingové metody zaměřené na vzdělané a "racionální&quo t;osoby, jak můžeme příkladně pozorovat právě zde na Finmagu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pavle, ja byt Vami, ja bych Vasi praci v PPF radeji ani nevytahoval?;-) "Kreativni" ;analyzy snad nejsou neco, cim by se mel clovek chlubit, nebo snad ano?Jinak Vam sebevedomi nechybi. Vasen je dulezita mozna pro prodejce penzijnich pripojisteni, kterym v Bezdekove komici pripravujete budouci statem garantovane zakazky, ale finance by se mely delat s klidnou hlavou. Investovat do derivatu s vasni muze cloveka pekne spalit;-) V nasem ceskem prostredi bych spise doporucoval vasen o suchou statistiku, pokud hovorime o financich. (Spekulace s vladnimi zakazkami nebo na vladnich konexich krytymi investicemi nepovazuji za finance, ale trestnou cinnost). Vasen, jako napriklad vasen o blondynky, je ciste iracionalni chovani. Financemi se zabyvajici clovek by se mel vyvarovat techto pocitu a projevit predevsim hluboky zajem (v reci zen - zamerit se na brunety).PS: Taky recykluji.

Nahlásit

-
0
+