Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: V každém z nás je kousek Eichmanna

14. 8. 2010
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mne se naopak clanek nesmirne libil a dekuji redakci za jeho uverejneni. Uroven servru dle meho soudu zvysuje, ne snizuje.Psychologie k ekonomii a financnim trhrum patri jako malo co a primlovam se dokonce za samostatnou rubriku (kterou ti kdo hledaji pouze financni informaci muzou smele preskakovat).Pokud clanek srovnavate s Bleskem, musela jeho uroven vyrazne vzrust proti tomu co si pamatuju.. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tenhle článek na Finmag rozhodně patří. Sice ho nevidím poprvé, ale tyhle poznatky si opakování zaslouží. Právě takovýmito texty, nutícími k zamyšlení trochu výš než v úrovni čísel, je pro mě Finmag jedinečný..Ona ta číselná rovina není vždycky úplně nejpodstatnější. Viz. například výsledky tradičního a mnohokrát opakovaného experimentu s investujícím šimpanzem. K čemu jsou tuny popsaného papíru o investování, když losem lze dosáhnout obdobných výsledků?

Nahlásit

-
0
+

Dobrý večer a díky moc za odpověď. Vaší zpětně vazby si moc vážím! Kéž by jí bylo víc!.Osobně si ale myslím, že podobných alternativních témat na Finmagu naopak poslední dobou ubylo. Tenhle trend vrcholil někdy vloni v listopadu a od té doby se zase vracíme více zpátky mezi peníze, finanční poradenství a ekonomii (je ale pravda, že čas od času si podobný "úlet" neodpustím ani nyní). Pokud máte jiný názor, rád si ho poslechnu. Stejně jako jakékoliv další zlepšováky. Díky že nás čtete! M.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nemyslim (odpoved na Vas dotaz).Z pohledu nezaujateho ctenare to pusobi jako posun od serveru se zajimavymi tematy s casto dobrou odbornou urovni smerem k Blesku nebo v tomto pripade snad k navratdoreality. Coz mne mrzi, protoze krome Vas a motejlek.com se na ceskem internetu neda nic cist.Doufam, ze tuto zpetnou vazbu vezmete v dobrem. Drzim palce do dalsi prace a preji uspesny tyden.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za výborný článek ! Skutečně podnětný experiment nad kterým budu ještě dlouho přemýšlet ! Výsledky jsou pro mě naprosto šokující...

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, stejně jako jsme ve čtvrtek publikovali článek o skupině bratrů Mašínů, tak nyní, navíc na víkend, kdy odlehčená a zdánlivě neekonomická témata vycházejí pravidelně, publikujeme článek o Milgramovi. Nejen, že mi přijde zajímavý a kvalitní, i za ním je možné vidět peníze, práci a ekonomii, nemyslíte? Souvislost s třetí světovou je čistě náhodná :))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Řekl bych, že jako reakce na 3 světovou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím si, že Milgram našel způsob, jak změřit to, co je vlatní mnoha příslušníkem lidské rasy - člověk má tendenci přesouvat odpovědnost za svoje činy na druhé. A jejich tendenci podvolit se autoritě.

Nahlásit

-
0
+

Proč je tento článek na FinMagu?

Nahlásit

-
0
+