Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přechod k jiné bance: Hledá se motiv!

3. 5. 2010
16 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

"Čistě cenová válka navíc není pro banky ideálním řešením, protože klienti, které oslovuje, nejsou pro finanční instituci zrovna ti „vysnění“.".S tímto samozřejmě souhlasím. mBank si navíc škodí tím, že její placené produkty nejsou příliš dobré. Těžko lze očekávat, že se najde hodně klientů, kteří budou využívat nevýhodné placené produkty jen z vděčnosti za účet bez poplatků.

Nahlásit

-
0
+

Přesně. Všechny mnou užívané služby zadarmo. Dlouho mBankk neuměla firmy, proto ještě FIO, také totálně zdarma.Když to srovnám s ČS, kde jsem platil okolo stovky měsíčně, nebo dokonce KB, kde jsem (firma) platil 254 jen základ, není nad čím přemýšlet.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Využívám dvě banky, jedna z nich je mBank. Někteří jedinci na internetových debatách uvádí poplatky, které mBank ve skutečnosti nemá, panové platí asi mé účty, protože já nic neplatím . Spořící účty nejsou pro mě osobně vhodné, využívám jiné nástroje, proto mi je jedno jestli na spořícím účtu bylo 2,8% je 0,8% nebo v budoucnu bude 3% zhodnocení. Neplatím ani korunu a přitom využívám služby, které jsou nedílnou součástí mého života“ Nemám důvod nikam přecházet. Pokud bych si musel založit spořící účet, tak asi u AXA bank ( 3% zhodnocení při zůstatku 40 000,-) nemusíte si zakládat běžný účet a je to bez poplatků. Základní úroková sazba 2,5% zhodnocuje každou Vaší korunu, bez ohledu na to kolik máte peněz na účtu.Co se týče konta PARTNERS je to vlastně konto PRAKTIK, služby jsou rozepsané přímo na http://www.unicreditbank.cz/cz/sazebnik/obcane/osobni-konta.html cena služeb je 89,- což není nejdražší, ale ani nejlevnější. Bohužel klient, který má v balíčku vybrané např. internetové bankovnictví a chtěl by i telefonické bankovnictví, musel by si připlatit dalších 70,- a to platí i u mobilního bankovnictví. Nebo se pletu??? Je dobrý si zjistit cenu i jiných služeb, které nejsou v balíčku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dekuji za informaci, prectu si a uvidim.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je to zadarmo? Není. Tak to perfektní poměr cena/výkon nemá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

taky jsem příznivcem nízkonákladových ůstavů...u klasických bank mi nejvíce vadilo,že si platím produkty ,který nechci.a pořád mě otravovali z nabídkama svojich "skvělých" produktůi když jsem jim jasně sdělil,že o to nestojím..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dovoluji si tedy upozornit na novou bankovní službu, kterou spustila spol. Partners ve spolupráci s Unicredit bank - ta pokryje všechny zmiňované služby v perfektním poměru cena / výkon :-)Zanedloho se na FINMAGu jistě objeví popis a rozbor služeb.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ucet jsem nemenil, jen me postupne doba nuti zakladat nove a nove ucty a u kazdeho vyuzivat to, co je vyhodne. Takze jedna banka ma siroke mainstreamove sluzby, druha na bezhotovostni platby a vyber kartou zdarma, treti na praci s hotovosti, plus sporici ucet tam, ktde je to prave vyhodne(rozumne, o desetinu procenta se nezajimam).Navic me pristup ceskych bank a bezpecnost platebnich karet obecne naucila co nejvice veci platit hotove.

Nahlásit

-
0
+

ješte momentiček nedávno vyšel článek firma chce uložit 5 a 10mil kolik banky nabídnou a ani se nechtělo věřit kolik davaly k smíchu samozřejmě mBanku neuvedly asi nemá pobočku za rohem a jejích 1,85% by byl na špičce sazby prostě šly dolu všude

Nahlásit

-
0
+

k té mBance- pro normálního klienta těch je nás 80% není potřeba více /ten kdo čte ví k učtu 2karty a vedení vše za 0kč tak co řešit a u GEMoney Banky jsem vše zrušil a na spoření normálním lidem stačí točit stavebko my co nemáme miliony to as tak všechno dělám osvětu mezi přátely ale je to marné když vám řikají že mají české banky a pobočku za rohem na to není odpověď tuky tuk každý strujce svého štěstí a fandím Finmagu

Nahlásit

-
0
+

Ještě jsem nad tím trochu přemýšlel. Těžko, opravdu těžko mne motivovat k přechodu k jiné bance, když považuju banku pro svůj život za naprosto zbytečnou, parazitní instituci. Chodí mi tam peníze, ok, ale klidně mi je mohli dávat hotově, mně by to bylo jedno. Chodí odtamtud trvalé příkazy, ale k tomu je snad banka dost overhead, ne? A jinak? Na co? Na nulové úroky?Někomu snad půjčují peníze, ale mne to nezajímá. Půjčovat si nechci a když už, tak dokud můžu, od známých a příbuzných.Co od banky chci hlavně je, abych o ní věděl co nejméně. Takže taková banka je dobrá, co nedělá problémy. Ať mi klidně nic nedává, stejně od ní nic nechci.

Nahlásit

-
0
+

Co by mne motivovalo... Internetové bankovnictví bez poplatku a bez mobilu (nemám telefon). Ale zřejmě ani to moc ne. Celkově je banka pro mne nutné zlo, které nenávidím a jehož služby používám pouze z nutnosti. Jakým nožem chceš, abych tě bodl do břicha?

Nahlásit

-
0
+

Opravdu si myslím, že ocenit věrnost klienta zatím spousta společností u nás neumí. Když přišel Vodafone s kampaní "stávajícím klientům stejně jako novým," byla to první vlaštovka.Ale jsou i odstrašující příklady: například dlouho některé banky dávaly klientům po skončení fixace u hypotéky horší sazbu, než na kterou lákaly klienty nové. To je nehoráznost, vzhledem k tomu, že tito klienti již byli "ověřeni časem." Pro ty vnímavé to musel být jasný impuls okamžitě z banky s hypotékou odejít.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím že by to bance nevydělalo peníze, ale silně zvýšilo věrnost klienta k bance. A těžko říci, makolik to vlivní klienta při výběru další služby. Buď bude přesvědčen, že plus mínus stejnou službu dostane kdekoliv, a s vidinou bonusu tedy zůstane u banky, nebo siudělá pořádnou analýzu (nebo naopak naprosto neracionálně) odejd ejinam, bonus nebonus :-)Chování lidí je různé. Ale souhalsím že je to nejlepší způsob udržení. Mně by to tedy drželo :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co by mne motivovalo? Cena, dostupnost / blizkost pobočky, kvalita banky, rozsah služeb resp. konkrétní služba kterou nutně potřebuji (hypotéka, investování, specielní platby, ...).Principielně se dá říci, že prvních 10 největších bank na českém trhu jsou si skoro rovny a tak je rozhodující kritérium dostupnost pobočky. Poplatky musím ovlivnit svým chováním.

Nahlásit

-
0
+

Věrnostní bonus považuji již dlouho za nejlepší způsob získání a udržení klienta a jeho financí. Snižovat poplatky za větší možství produktů v rámci finanční skupiny by bance vydělalo peníze (více produktů od klienta) a klient by ušetřil na nižších poplatcích. Zajímavý by byl i bonus za dobu strávenou u banky.

Nahlásit

-
0
+