Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Fatva nad Sarrazinem

14. 9. 2010
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Podle mě je hlavní problém v tom, že obě strany sporu jsou ve většině případů fanatické a tudíž spolu nedokáží hovořit, tím spíš se na něčem dohodnout. Stejně jako se fanaticky chovají zastánci multikulturismu, tak se stejně fanaticky chovají jeho odpůrci. Jedni před vším strkají hlavu do písku a bojí se věci nazývat pravými jmény a druzí ve svém bezhlavém boji proti přistěhovalcům přestávají rozlišovat mezi těmi přísnosnými a těmi fanatickými. Tato názorová diferenciace společnosti potom vede od jednoho extrému k druhému, tedy střídavě od naprosté tolerance ke všemu na jedné straně a posilování fašistických skupin na straně druhé. Souhlasím s autorem v tom, že v těchto otázkách je rozhodně lepší diskutovat než bezhlavě vyhazovat.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den,pan Thilo Sarrazin měl tu odvahu říci pravdu. V Německu jsem žila 15 let a problematiku muslimských imigrantů jsem si zažila na vlastní kůži. Jeho názor sdílí většina lidí v Německu, ale na veřejnosti se s tím nikdo nechlubí, protože je okamžitě označen jako rasista. To, že muslimové se neintegrují a nikdy integrovat nebudou je holý fakt.To, že po 20 letech žití v Německu neumí říci jednu plynulou větu je fakt. To, že muslimové první, druhé i třetí generace žijí stále ze sociílních dávek je fakt. To, že když jde vaše dítě do školy, kde ve třídě z 30 dětí mluví jen 6 německy je fakt. Tím trpí vzdělání a inteligence Německa. Děti muslimů nemluví německy a když, tak velmi špatně. Což znamená, že se těžko najdete muslima se středoškolským vzděláním nebo dokonce vysokoškolským. Takových lidí jsem opravdu potkala v Německu velmi málo. Jsou to většinou lidé, kteří se snaží žít podle evropských norem a jsou muslimskou komunitou za to odsuzováni a někdy i zabiti vlastní rodinou.Stačí, když muslimka se jenom kamarádí s Němcem, nebo se dokonce vezmou. Je to opravdu velké dilema pro obě rodiny, protože muslimský fanatismus existuje a vesele se na území Evropy rozvíjí a všichni politici mají stažený zadek aby je náhodou nikdo neodsoudil za rasismus. To, že každý z nás je nositelem určitého genu je fakt a to snad vědí děti na základní škole a spojovat to s rasismem je absurdní.Hana Weichsel

Nahlásit

-
0
+

Píšete o Sarrazinovi a najednou tam vlepíte izraelskou zahraniční politiku (samozřejmě specifickou, jelikož jsou neustále ve válečném stavu), přitom ten článek chápu tak, že o Izraeli Sarrazin nic neřekl (až na ty geny, což se netýkalo přímo státu Izrael). Jinak nějaký článek, založený na faktech, o imigrantech a jejich vlivu na ekonomiku, bych si přečetla ráda.

Nahlásit

-
0
+

Zcela souhlasim, ze v nasi spolecnosti je zkratka "zakazano" o spouste temat hovorit a zpochybnovat a kdyz se clovek opovazi, tak je hned bit davem moralistu s tim jedinym spravnym nazorem.

Nahlásit

-
0
+

Nemectí politici ve vsech hlavních stranách se snazí zalíbiti zidum a kdyz jsou pozváni do synagogy, prevléknou se za zidy a na hlavu si daji placku. Ale nikdo od nemeckých politiku nezádá, aby se zalíbili zidum. Radeji by nejaká vláda mela uz konecne prohlásit samostatne bez ohledu na jiné "Uznáváme od dnesního dne Palestinu a polovinu Jeruzaléma za svobodný stát Palestina, protoze dohody Izraale a Palestiny nejsou mozné a mohou trvati jeste 100 let."Slavný Thilo Sarrazin od spolkové banky mel 12.2.2010 65 let a nyní se snazil získat jeste více slávy pred duchodem a 95% lidí v Nemecku s jeho slovy souhlasí. Jeho nová kniha "Německo se demontuje" mu vynese snad 100.000 euro a jeho duchod je hned dnes 8.000 euro. On má ze vsech Nemcu nejvíce vedlejsích cinností, vedle hlavního zamestnání má jeste asi 54 vedlejsich cinností a z mnohé z nich dostává také peníze.Thilo Sarrazin poukázal v jeho nové knize na to, ze nemecká rodina má v prumeru 1 díte a turecká nebo arabská rodina v Nemecku 3 deti. A ti cizinci se mnohdy nechtejí ucit nemecky ani vyucit remeslo, protoze jim stací sociální pomoc 300 euro mesicne a i nájemné za byt je placeno chudým lidem do státu. Jsou turecké ctvrti v Nemecku, kam se nemectí policajti bojí vstoupit, aby nedostali výprask a nemuseli strílet a za 50 let to bude mnohem horsí, kdyz maji Nemci 1 díte a Turci a Arabi 3 deti. To je vse, pred cim Thilo Sarrazin varoval a kdyby zalozil politickou stranu, asi by mela rychle 5% hlasu.

Nahlásit

-
0
+