Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Robert Kiyosaki: Celý svět bankrotuje

28. 6. 2010
 6 520
22 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

zaujimavy a velmi poucny clanok

Nahlásit

-
0
+

no,cosi jsem procetl a polsouchal,hral parkrat jeho hru a snazil se pochopit co chce sdelit(nikoliv to ze se da zbohatnout na napsani "motivacni" ;knihy-ikdyz i to se z toho da naucit:)zbezne hodnoceni:je pravdou ze se snazi psat az zbytecne na moc stranek,nebo-li porad omyla to same... a jine uhle pohledu,mno,mozna to tak muzem nazvat.na druhou stranu je faktem ze(precetl jsem zatim jen malo-takze nejspise zakladni) myslenky o aktivech nebo hledani vhodne investice se mi zdaji v podstate logicky spravne.o tom zajistit si potrebne informace/vzdelani nez-li nekdo investuje celozivotni uspory na fin . kolotoce taky bezesporu.jen to bohuzel nefunguje tak jednoduse (jak podotkla pritelkyne,mimochodem desne dobra v jeho hre) ,avsak to prikladam vzdelavacimu charakteru hry/knihy a proto jeji jednoduchosti (priklad dopredu nevime za jakou cenu muzu koupenou budovu v budoucnu prodat/pronajimat a pod. )podotykam ze jsem VS student(nikoliv fin oboru) a o investovani se zatim jen zajimam...nez-li zacnu pracovat a investovat sve vydelane penize.(jsem rad ze alepson toto uz splnuji z jeho myslenek)

Nahlásit

-
0
+

Ale, ne. Nemám rád jakékoli zákazy. Spíš motivaci, např. časově degresivní zdanění, poplatek ... co já vím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak Kiyosaki sám přiznává, že několikrát zbankrotoval a že většina myšlenek je jeho "bohatého táty". A samotné knihy jsou excelentní ukázkou postupů o kterých píše..Co se týká chyb, tak i já jich tam dost našel (byť ne z právní oblasti, na to je v US potřeba dobré právnické vzdělání). Ale to nijak nesnižuje hlavní myšlenky knih, které navíc dokáže velmi trefně a stručně sdělit. Proto je také tak oblíbený.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ale tito spekulanti právě říkají, že se to ...tipuju , že vy jste pro zrušení naked short obchodvání co?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Prostě s tímto systémem nesouhlasím. Když už víte, že to je bublina, tak slovo nevydělat by bylo lépe nahradit slovem TRHNOUT.Dnes se spousta lidí zabývá spekulacemi a hrdě se nazývá investory.Spekulace žádné hodnoty nevytváří, pouze shrábnete peníze těch, kdo to špatně odhadli. Prostě loterie.Investování by mělo být o tom, že někomu poskytnu prostředky na to, aby vytvořil něco z čeho bude užitek a já z plodů toho užitku dostanu podíl.Více investorů, méně spekulantů a bude líp.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, to je možné, tak daleko jsem se nedostal. Přečetl jsem circa 2-3 stránky (A4) a pak toho nechal.Nicméně v tom, co jsem přečetl, mě nic neupoutalo natolik, resp. tam nebyly ty relevantní důkazy, které jsem čekal a hledal. Každopádně děkuji za upozornění, ještě se na to podívám.V US zákonech se nevyznám, takže nemohu soudit, jak moc je to protizákonné nebo ne, ale pamatuji si radu, že všechno se musí konzultovat s odborníky (právník, účetní).Na zmíněných stránkách pana Reeda je nicméně vidět, že je silně zaujat a to sráží jejich důvěryhodnost, protože jsou vedeny dost útočně. To mi osobně hodně vadí, mám raději nestrannou a nezainteresovanou(přeci jen jsou "konkurenti&quo t;)objektivitu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No to záleží na úhlu pohledu, jestli se opakuje. Já to vidím tak, že omýlá to samé, ale pokaždé z jiného úhlu. A hlavně pokaždé názorně, nejlépe na příkladech a formou vyprávění. Čím více jsem toho od něj přečetl, tím ucelenější obrázek jsem si činil. Rich Dad Poor Dad je skutečně jen úvod, přečtěte si minimálně ještě Bohatý táta radí jak investovat, Zvyšte své finanční IQ a konečně moje nejoblíbenější: Co máte vědět, než začnete podnikat.Ale edukativní charkter to pro vás bude mít jen tehdy, když se budete chtít něco naučit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Jsou tam uvedeny názory bez podložených a konkrétních faktů, žádný tvrdý proof."To jste četl asi špatně. Podívejte se např. na tabulku "Factual errors" kde jsou přehledně uvedeny hrubé chyby z "Rich Dad, Poor Dad" včetně odkazů na porušování US zákonů. Další fakta si každý může najít sám.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Odpusťte mu, neb neví co říká.

Nahlásit

-
0
+

Když trochu odbočím, můžete mi poradit jaké knihy bych si měl přečíst, abych pochopil to podstatné ? Z několika zdrojů jsem už pochytil, že se (jako všichni plodní autoři) poměrně často opakuje...Díky

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Četl jsem (i přes moji chabou znalost angličtiny) část stránek Johna Reeda a musím říct, že je silně zaujatý. Některé úryvky jsou dezinterpretací toho, co skutečně bylo napsáno v knize (za předpokladu správného překladu), další jsou neprůkazné a jiné jsou v přímém rozporu, co napsal RK v jiných knihách. Jsou tam uvedeny názory bez podložených a konkrétních faktů, žádný tvrdý "proof".Jo hnReed mi přijde přesně jako typ vysokoškolsky vzdělaného člověka, který se na věc nedokáže podívat z jiného úhlu, než tak, jak to vštěpuje školský systém. Navíc jsem měl občas pocit, že jednoduše závidí. Tak na mě působí jeho ostré texty.Neříkám ovšem, že se mýlí, je možné, že finanční "informace" ;v Kiyosakiho knihách jsou "dobré" i "špatné", nicméně může jít jen o špatnou interpretaci (jak jsou napsané), protože není spisovatel jako takový, a příběh okolo je jen dobře vytvořen s ideou pomoci lidem, aby mohl být dobře pochopen.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Řada lidí zastává názor že Kiysaki zbohatl až vydáváním knih o tom, jak zbohatnout. Četl jsem "Rich Dad, Poor Dad" a je to celkem inspirativní kniha, ale na druhé straně plná faktických nesmyslů. Následující "The Cashflow Quadrant" pak neobsahuje nic nového, jen přežvýkává obsah předchozí knihy. Věcné chyby a rozpory rozebral fundovaně John Reed, doporučuji.http://johntreed.co m/Kiyosaki.html

Nahlásit

-
0
+

pardon, omylom som to odoslal skor....aj mna trochu prekvapila mierna arogancia v tomto rozhovore, ale ako Josef napisal, bude to pravdepodobne tym.Videl/pocul som ho na viacerych workshopoch a tam na otazky reagoval uplne normalne

Nahlásit

-
0
+

Ja napriklad poznam prakticky jeho kompletne dielo a mozem povedat ze vacsina kritiky na neho je od ludi, co sotva citali jednu jeho knihu (vacsinou prvu, Rich Dad, Poor Dad). Tiez nikde neopovrhoval zamestnancami, iba jednoducho konstatuje ich financnu buducnost. Takisto "zaplat najprv sebe" ani omylom neimplikuje "nezaplat druhym".Nejdem polemizovat ci je podvodnik alebo nie, ale cisto podla jeho diel je jednoducho nepravda, ze je "spekulant s pozemkami", pretoze je to v priamom rozpore s tym, co pise vo svojich knihach. On pri budovani majetku stale dokola zdoraznuje potrebu cashflow investicii, nie metodu kapitalovych ziskov.Neviem, co znamena, ci su jeho knihy "terno". Jeho knihy su skor spojenim motivacnej literatury a zaroven ma dar podat taky nezatazeny nadhlad v otazkach bohatstva. V tomto je podla mna jeho dielo cenne. Obsahuje isty mental set, z ktoreho sa da pokracovat dalej.Co jeho knizky rozhodne nie su, tak navody na zbohatnutie. Jednoduche motto, najprv financna inteligencia, potom budovanie bohatstva.Aj mna trochu prekvapila

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Knihy jsem četl. Začal jsem se díky nim zajímat, co vlastně peníze jsou, a přemýšlet, jak s nimi zacházet. Což je, myslím, jejich hlavní poselství. Nic více a nic méně.Rozhodně jsem knihy nevnímal jako tupou prvoplánovou příručku "udělejte 1,2,3 a na 100% zbohatnete". Tak je, zdá se mi, četli někteří jejich kritici.Ano, v rozhovoru působí mírně egoisticky. Nezapomeňme ale, že je z trochu jiného kulturního rámce. Některé věci tedy beru "s rezervou".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, je to divný rozhovor. Když jsem poprvé četl jeho knihu Bohatý táta, chudý táta, tak jsem tomu naprosto nerozuměl. Používání pojmů jako aktiva a pasiva na věci obchodní povahy a soukromé spotřeby, jsem naštěstí po druhém čtení rozkódoval. I tento hovor mne utvrdil, že je to jen obyčejný spekulant s pozemky a nemovitostmi.Když mi někdo řekne že se jeho knihama řídí, tak se např. obávám kdy dostanu zaplaceno (viz heslo - plaťte nejprve sobě, pak jiným), atd.Také jisté opovrhování zaměstnanci, kteří svoji práci dělají za mzdu (to je ten chudý táta) mi nesedlo. Bez zaměstnanců by neexistoval kapitalismus.Tím ale neříkám, že některé myšlenky nejsou správné, ta hlavní je - hledejte mimořádnou příležitost, ověřte si ji a realizujte ji.

Nahlásit

-
0
+

nevím jestli správně chápu váš názor, ale když vím, že bude bublina, protože v tomhle systém je to zakodováno.tak proč na tom nevydělat. jinak četl někdo ty knihy? je to fakt takové terno?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A tohle motivuje prosím podnikatele, všechno je tak jednoduché.Nevím, jaký máte názor, ale mě připadá jako pěkně vychytralý člověk, který vydělává na naivnosti lidí, kteří si kupují jeho pohádkové knihy.Člověk, aby zbohatl stejně jako on, nelze bez podvodu a korupce.

Nahlásit

-
0
+

Přijde mi, že mluví jako pilot "letadla". Samé superlativy. Jak je něco v oblasti financí obestřeno tajemstvím, převratné, je potřeba být zasvěcen, tak je to na 99% buď nelegální, nebo podvod.Druhou otázkou je nakolik JEHO rady způsobily a ještě způsobí realitní bubliny a krize kdekoli na světě.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naprosto s Vaším názorem souhlasím. Také mi při čtení rozhovoru neustále poskakovalo obočí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, Kyosaki ma nemalo postrehov "k veci", ale v tomto clanku mi vyslovene nesadol a posobil ako sarlatan,ci podomovy predavac ponukajuci tabletku na chudnutie. Prehnane tvrdenia a namiesto odpovedi, doporucenie precitat jeho knihu.

Nahlásit

-
0
+