Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Taleb: Další černá labuť? Státní schodky!

10. 8. 2010
 5 445
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

První díl příjmu – povolání – nám jednoho dne téměř s jistotou odnese bílá labuť jménem stáří.Druhý díl příjmu – úspory – nám postupně téměř s jistotou odnese bílá labuť jménem inflace.Třetí díl příjmu – investice – nám může kdykoliv odnést černá labuť. Ať investujeme do čehokoliv.A teď babo raď, jak se zajistit na stáří!Někteří lidé tvrdí, že důchodový systém vznikl právě proto, aby zůstal zachován sociální smír i poté, co zavedení bankovnictví částečných rezerv a fiat money zbavilo lidi možnosti zabezpečit se na stáří samostatně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Lidé by zkrátka měli mít tři různé a různě důležité zdroje příjmu. Prvním je jejich povolání, kterému dobře rozumí. Na to by se měli soustředit. Druhým zdrojem jsou jejich úspory. Zde je klíčové, dát si dobrý pozor, aby si je uchovali. Až třetí, nejméně významný, díl je ten spekulativní: Investovat můžete pouze to, co jste ochotni ztratit. V druhé kategorii – úschova hodnoty – byste si měli být vědomi, že existuje něco, čemu říkáme inflace. " Hm, takže v podstatě říká, že máte spoléhat zejména na svůj příjem ze zaměstnání, pak spořit a prostě se smířit s tím, že vaše úspory budou ztrácet v čase na hodnotě a v poslední řadě máte-li co ztratit můžete si dovolit investovat/spekulovat (evidentne mezi to klade rovnitko, takze treba Grahamova definice investice by jej asi prekvapila). To je dost netradiční a zvláštní postup. Paradoxne se timto zpusobem treba v CR ridi intuitivne velka cast financne nevzdelanych lidi tj. spolehat na prijem, nezit na dluh, neinvestovat a sporit co to da. A nevim jestli jim to prinasi to co by chteli...

Nahlásit

-
0
+

hmm... Státní schodky- toto su BIELE labute. Čiernou labutou je stat, ktorý nemá schodok v rozpočte.

Nahlásit

-
0
+

Taky bych za rozhovor rád poděkoval, je skvělé že mezi světovými bestsellery se najdou i takové skvosty jako je Talebova Black Swan. U jeho knihy nelze doporučit nic jiného než přečíst a řídit se podle ní.

Nahlásit

-
0
+

Pravda, pravda. S tímhle pánem nemohu než naprosto a bezvýhradně souhlasit. Moudrý muž. Díky za takovéhle články.

Nahlásit

-
0
+