Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Občanské dluhopisy: Terno, nebo propadák?

7. 12. 2010
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

z dani to mozna zaplatite (a mozna ne). V okamziku, kdy stat bude mit cenne papiry typove urcene pouze vlastnim obcanum... bude pro nej velmi jednoduche je, no, anulovat. Tyto "dluhopisy" ;nejsou pojistene. Nemaji byt obchodovatelne ani prenositelne. Dokonce lze kupon z nich nechat v dluhopisu a dale jej zhodnocovat (to snad popira pouziti terminu "dluhopis" ,bude to terminovany vklad). Ale hlavne, kdyz stat rozhodne, ze si vlastne obcane zaplati vlastni dluh.. nikdo proti tomu nic nezmuze. Udelat to s dluhopisem, dalsi nedostanou a bude to resit asi MMF nebo podobna verbez, ale kdyz se to stane s papirky uvnitr statu? Koho to bude zajimat? Ke komu si jako obcan CR muze stezovat proti zakonum CR?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mám tomu rozumět tak, že když si ten dluhopis nekoupím, tak to nezaplatím z daní??? (ne že bych o koupi uvažoval)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ajéé, partners objevilo ameriku :D no si pamatuju, ještě když jsem tam pracoval, jak psali v partners news, že kampeličky i přes termíňáky s garancí 4-5% nejsou zase tak dobrý a že oni mají něco lepšího..tahle verze je už přece jen opatrnější.kampeličky nebo-li družstevní záložny jsou dnes další zajímavou alternativou jak nakládat s penězi, ale když nejsou v porfoliu a jejich produkty se nedají dělat tak proč tím poradcům motat hlavy že? :D vždyť s tupýma ovcema se pracuje líp.

Nahlásit

-
0
+

Dluhopis? Nikdy. Kdo si koupí český dluhopis a je českým daňovým rezidentem bude muset výnos, který dostane zaplatit z daní, které bude odvádět. Takže nekupovat.V Irsku budou platit 20% z rozpočtu jen na úroky, u nás tot procento také stále roste.

Nahlásit

-
0
+

Inflační dluhopisy jsou sice lepší než klasické s pevným kuponem, ale s ohledem, jak se odlišuje reálná inflace od vykazované bych od nich dal také ruce pryč.S ohledem na má očekávání je investice do bondů vysoce rizikovým faktorem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proti kampelickam nic nemam. Sam mam u jedne ucet a myslim, ze je docela skoda, ze jim lide dnes vetsinou neveri. Na statni dluhopisy bych si dal zatraceny pozor, nebot po roce muze klidne prijit 50% zdaneni uroku.

Nahlásit

-
0
+

Omezil bych to spíš na dlouhodobější bondy s pevným kuponem. Tříletý dluhopis zase tak velký problém nepředstavuje. A bond s pohyblivým ročním výnosem, nebo dokonce s protiinflačním zabezpečením by mohl být hodně zajímavý. Zvlášť, jako stabilizační prvek širších prtf.Při nedávné primární emisi se takto jištěné bondy podívaly docela vysoko nad nominál.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Osobně bych doporučoval se vyhnout čemukoliv, co má něco společného s dluhopisy. Stačí sledovat co se děje v zahraničí, podívat se jak to vypadá v naší zemičce a musí nám být jasné, jak to během několika let dopadne.

Nahlásit

-
0
+

Ještě jsem zapomněl dodat, že to neaktualizovali, takže tam má být od 31. prosince 2010, že je ta maximálně možná vyplácená částka 100 000 EUR.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,platí druhá alternativa. Pro pořádek přetiskuji informaci z webu Fondu pojištění vkladů:Pro účely výplaty náhrady vkladu se sečtou všechny pojištěné vklady jednoho vkladatele u jedné pojištěné instituce včetně úroků vypočtených k rozhodnému dni. Náhrada vkladů se vyplácí ve výši 100 % takto vypočteného souhrnu vkladů, max. však do výše 50 000 EUR. Náhrady za devizové vklady jsou vypláceny v české měně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dotaz - v případě úpadku banky nebo záložny se v případě depozit vyplácí vložená částka nebo aktuální stav ke dni vyhlášení úpadku ???

Nahlásit

-
0
+