Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: 3D pojištovnictví: Delay, Deny a Defend

7. 4. 2010
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Děkuji. Také se obávám, že pojištovnu, která posuzuje invaliditu podle jasných a předem daných pravidel, nenajdu. Pokud se mi to náhodou povede, napíšu sem jaká pojišťovna takové životní pojištění nabízí..Vezmu-li to z té lepší stránky, mohu být rád, že moje pojištění obsahuje pojištění invalidity jakýmkoliv způsobem. U několika jiných pojištění jsem se setkal s tím, že pojistit bylo možné jen invaliditu úrazem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Můžete si zkusit sehnat pojistné podmínky všech pojišťoven které připadají v úvahu a dát se do jejich studia. Ale obávám se, že se vám stejně nepodaří najít takovou, která posuzuje invaliditu předem definovatelně a přitom nezávisle na uznání státem. Přesto držím palce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bohužel asi máte pravdu. Jenže jak z toho ven? Je u některé pojišťovny posuzování invalidity průhledné? Na trvalé následky úrazu jsou tabulky a pokud bych se s pojišťovnou neshodl, mohu se obrátit na soud. Jenže u invalidity je v mé pojistce napsané jen to, že ji posuzuje výhradně pojistitel. Takovéto ujednání považuji za stejné jako kdyby tam bylo napsáno: "Když budeme chtít, peníze vám vyplatíme. Když ne, máte smůlu". Jediné co mě napadlo je zrušit pojištění invalidity a sjednat si pojištění velmi vážných nemocí. Těch je ale jen několik a jistě je mnoho dalších, které v podmínkách uvedené nejsou. Ani toto řešení tedy není ideální.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono ani uznání státem nenížádná spása. Jednak se státní definice invalidity v průběhu času mění a měnit nejspíš i bude. A pak ještě záleží na verdiktu posudkových lékařů, kteří patří do kategorie těch, co dokáží prohlásit za zdravého i člověka na smrtelné posteli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já jsem dospěl k přesvědčení, že je to zajímavější řešení od zhruba 10ti let trvání. Riziko smrti jednoho z dvojice je sice nejvýše oceňované, ale zároveň se dá relativně slušně řešit. Výpadek příjmů by byl v našem případě cca 50% a samozřejmě by došlo i k výpadku některých výdajů. Tříletá rezerva je pro takový případ zbytečná. Tedy pokud se nechcete na smrti blízké osoby napakovat. Za mnohem horší případ považuji spíš invaliditu, kdy příjmy klesají, zatímco výdaje nikoli. Přitom právě její posuzování pojišťovnami je vysoce adrenalinová záležitost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No jo, ale kolik to rizikové přechodné období je?¨Když vezmu v úvahu, že v případě nenadálé události by "pozůstalý" ;(omlouvám se za to slovo) měl mít z pojistného plnění (podle mne) k dispozici částku rovnající se tak 2-3 násobku čistých ročních příjmů "živitele" ,tak mi při všech ostatních výdajích mladé rodiny vychází to rizikové přechodné období než se naspoří dostatečná rezerva na dost dlouhou dobu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Velkou část pojistných podmínek jsem si přečetl a nyní zvažuji ukončení životního pojištění. Mojí případnou invaliditu by totiž zkoumal výhradně pojistitel a to považuji za velké riziko..Víte někdo o pojištění u kterého pojišťovna automaticky uzná invaliditu pokud ji uzná stát?

Nahlásit

-
0
+

V průbehu loňského roku jsem vážně uvažoval o rizikovém životním pojištění pro sebe a partnerku. Obeslal jsem s poptávkou snad všechny pojišťovny a čekal co se bude dít. Někteří nabídku dodali obratem, někteří i s osobní návštěvou, někdo to úplně vzdal (takový produkt neumíme), či nabízel něco jiného než jsem požadoval. Našly se i ústavy, které se neobtěžovaly odpovědět vůbec. Snažil jsem se podrobně prozkoumat ty nabídky, které se jevily nejlépe. V samém závěru jsem dospěl k rozhodnutí, že namísto životního pojištění budeme radši tvořit víc dlouhodobých rezerv. Sice se v prvních letech, než další rezerva docílí nějaké zajímavé výše, vystavujeme vyššímu riziku než kdybychom pojištěni byli, na druhou stranu později máme jistotu že na ni můžeme sáhnout ve chvíli, kdy bude opravdu potřeba. Bez pojišťovacího 3D.

Nahlásit

-
0
+