Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zákon, ktorý pochoval trh finančného poradenstva

2. 10. 2010
21 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Doplnění přechozího:Podporu pro můj pohled mám mimo jiné i v této větě: „Rovnaké delenie na sektory platí aj pre finančných sprostredkovateľov (po novom „podriadených finančných agentov“), tých ale nebude preskúšavať NBS za 90 Eur za sektor. Skúšať ich bude ich materská maklérska spoločnosť (tak to aspoň zatiaľ vyzerá).“0330 Tak nevím jestli mám reakci nadepsat Proč mi při čtení tohoto článku vytanuly na mysli české problémy se slunečními elektrárnami (bezohledný lobbing jak sviňa) (Už jsem pochopil kdo je lobbyista), nebo Nezabil trh, ale znemožnil vyhovět trhu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zákon, ktorý pochoval trh finančného poradenstvaProblémy slovenského zákona:1.Nelze být současně tím i oním. „Poradcem“ placeným z provizí a „poradcem“ (opravdovým) za honorář. To musí být ale člověk přesvědčený, že chce být poradcem, aby do toho šel. Pak je to ovšem někdo kdo si sakra věří. Palec nahoru. A ta důslednost: „Zákon je na naše pomery až prekvapivo precízny a podobné pokusy skoro úplne znemožňuje absolútnym zákazom v § 27.“2.Specialista pro každý z oborů musí na to mít certifikát. To znamená, že se cíl jakoby uměle oddaluje. Musí se udělat zkouška, a pak je člověk poradce pouze na jeden obor z pěti. Masakr. To je jak naschvál. :-) Pěkně to tu borec rozebírá. Poradím Vám s kaciemi, ale termínovaný vklad, to už je mimo můj obor. Ovšem je tam snad napsáno, že člověk nemůže poradit v jiném oboru než je „certifikovaný“?3.Vysoká cena za zkoušku. Opakovaně(!!!) co 4 roky.4.Roční poplatek 33-165(995) Eur.5.Povinné pojištění.6.Povinné předvedení informačního systému a další nehorázné požadavky.Nevím KDO konkrétně tento zákon navrhl a prosadil, ale moje první dojmy jsou, že ten kdo dělá školení v oblasti financí se spřáhl s pojišťovnami, které nechtějí přijít o ryto zprostředkované MLM firmami, které žijí z provizí. Což tak trochu naznačuje kdo vystavěl tu pyramidu MLM. Qui Bono. A oběma těmto postojům vyhovuje stávající znění zákona na Slovensku. Podporu pro můj pohled mám v této větě: „Rovnaké delenie na sektory platí aj pre finančných sprostredkovateľov (po n

Nahlásit

-
0
+

A kdo vám ten zákon prosadil? Chápu, že politicky se to prodává samo, ale vždycky někdo přijde s dobrým nápadem a málo kdy ten člověk sedí ve sněmovně.

Nahlásit

-
0
+

zvláštní, že se komentáře pod článkem téměř vůbec nevztahují k jeho obsahu... evidentně nás více trápí odměňování poradců a jejich místo na českém trhu, než nesmyslný zákon na Slovensku. Jako profesionální poradce cítím soustrast ke svým slovenským kolegům. Nechápu, jak to někdo mohl takto překroutit? Považovala jsem Slovensko za zemi, která se nebojí reforem a chtěla jsem, aby alespoň důchodová reforma konečně proběhla i u nás. Doufám, že pokud se naši zákonodárci budou na Slovensku inspirovat, tento zákon zůstane bez povšimnutí.

Nahlásit

-
0
+

Naštěstí to už funguje, bohužel stále je to málo rozšířené mezi zprostředkovateli, ale to Vy už víte. Zatím společnosti dávají přednost programům kde je pevně stanovená provize, která je ovlivněná pouze dobou pojištění. Co se týče daňové úlevy, ta by klidně nemusela být, podle toho jak je dnes nastavená, dělá jenom zlo. Místo daňových úlev, bych nezdaňoval výnosy. Zamezil bych pravidelnou investici přes běžné pojistné a když už tedy, tak jak píšete bez provizní zátěže. Spoustu pochybných společnosti by zkrachovalo. Cena rizik by měla být fixní a ne pouze garantovaná po dobu jednoho roku, tak jak to dnes můžeme u mnoha programu vidět. Poradci porovnávají cenu rizik, ale spoustu věcí si neuvědomují s tím spojené a podávají zkreslené informace o tom co kolik stojí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rozhodně jsem Vám nechtěl nabídnout podílové fondy. A o Vaší "bezpečné a výnosné *investici* do zlata" toto: jaký Vám to nese pozitivní cash flow ? Jak vyděláte pokud bude jen mírná inflace či deflace ? Kolik vás stojí uložení a pojištění zlata ? Jak vypadá Váš business case a na čem je založen (kromě předpokladu hyperinflace, které nic nenasvědčuje) ? A hlavně - opravdu Vás nezajímá moje nabídka, s odměňováním úměrným zisku a riziku ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zjímavá diskuse, nicméně musím souhlasit s názorem, že úkolem finančního poradce není hledat krátkodobí zisk pro kienta, ale dlouhodobé nastavení finančního plánu podle cílů klienta. Hledat krátkodobí zisk je pro sekulanty, to ať se klidně odměňuje podle dosaženého zisku, nicméně, pokud nastavujete finanční plán na deset patnáct, nebo třicet let dopředu, určitě nemůžete očekávat, že bude moci jakýkoliv finanční poradce čekat deset let na provizi, za to, že klientovi vydělal. Z čeho by do té doby byl živ?Pokud si dovedete sám porovnat a nastavit výši, cenu a krytí rizik u pojistek, porovnat vyjednat dobrou úrokovou sazbu u hypotéky tak klobouk dolu. Při Vašivch znalostech rizik a úrokových počtů mě překvapuje, že si nedokážete sám najít investiční strategii, která by Vám něco vydělávala.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímavý názor, možná bych ho rozšířil - odměna za rizikovou složku + daňové optimum.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

U životních programů by se měly provize vyplácet jenom za sjednané rizika a ne za investiční úložku, tak jako doposuď. Není to sice názor z mé hlavy, ale musím s ním souhlasit. Spoustu poradců se opírá o finanční analýzu, ale sjednávají životní programy, u kterých jde 10 - 90% prostředků zbytečně do investic, které klient ani nezná.

Nahlásit

-
0
+

:D Výborně! Děkuji za rozšíření mých obzorů.Zítra si skočím na živnostenský úřad rozšířit kvalifikace, protože díky vám jsem prozřel co vše člověk zvládne sám.1. budu projektant - kreslím domečky už od tří let2. budu stavbyvedoucí - vím, že beton se skládá z vody, písku a cementu3. budu cukrář - dort se skládá z mouky, vajíčka a vody4. budu dýžej - volume doprava je vždycky nahlas5. budu florista - kytky se dávají do vody tím barevným nahoru6. a budu kandidovat na prezidenta - protože jsem přesvědčen, že vím všechno nejlíp ze všech!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vsechny vyjmenovane body si normalni clovek sam neuvedomi. Normalni clovek se o financni produkty nezajima a jeho znalosti financnich a pojistnych moznosti jsou prachmizerne. Normalni clovek si bere spotrebaky, neumi pocitat uroky a nahodne vytvorenou rezervu je kdykoliv ochoten rozpustit za nakup trebas noveho nabytku, auta, pocitace.. To je "normalni" clovek, takove chovani odhaduji na 3/4 nasi dospele populace.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Valašek :Ja som "kapitalistickyquot;založený, teda za službu , dobru finančnu radu, by som samozrejme platil ja. Umerne výnosu, umerne riziku.Tie body 1 a 7 vo vašom predošlom príspevku - to je snad ponuka pre mentalne značne zaostalu osobu. Toto by som sa hanbil niekomu ponuknuť."1. zajištění příjmů (zdravotní, pracovní rizika)"- fakt neočakavam od poradcu, aby mi v tomto radil"2. zajištění bydlení (optimální profinancování)"Toto si zratam v pohode. Ratať s urokmi som vedel už na strednej škole."3. příprava na stáří (nespoléhat se na stát)"- Tak toto je presne ono - ako uložiť peniaze, aby ich bolo stale viac, a nie stale menej. Mal so podielove fondy cez finančneho poradcu, a realne ta suma klesala a klesala. Nominalne rastla, pod 1 % ročne. Smiešne."4. Rezerva (nenadálé události neřešitelné z běžného příjmu)"- Tato rada by bola velmi potrebna pre slovenských romov. Normalny človek si hadam uvedomí aj sám.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dakujem za ponuku. Po mojich zlých skusenostiach s podielovými fondami (9 ročný výnos cca 5 %) som našiel bezpečné a vysokovýnosné uloženie penazi - do zlata. Výnos 20-35% ročne . Jedine riziko - že FED a ECB prestanu tlačiť peniaze. Zatial neprestavaju. A netreba sa obavať krachu Grecka, Irska, eurovalu,....http://www.invest icni-zlato.eu/vyvoj-ceny-zlata -v-eur

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,jak byste si představoval odměnu za reálný výnos z investice ? Zabývám se touto otázkou již nějaký čas, domnívám se že mám produkt který to nabízí, a přemýšlím jakou (poměrnou) cenu na něj dát. Chcete se o tom pobavit ? A kolik máte k investování ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A ještě doplním to, co jsem vám vzkázal pod příspěvkem pana Vyskočila.Zde je výsledek průzkumu mezi klienty napříč celou evropou:1. otázka: Jakou odměnu pro finančního poradce považujete za vhodnou?59% poplatek založený na výnosnosti investice21% provize od investiční společnosti20% hodinová sazba2. otázka: Kdo by měl podle vás poradce platit?65 % finanční instituce35 % klientAno, takhle zvráceně lidé uvažují. Většina opravdu nechce finančnímu poradci platit za to, že jim vydělá peníze.Proto je cesta k placenému komplexnímu poradenství na hodně dlouhou trať. V celé Evropě.Opět připomínám, že to se netýká velmi úzkého segmentu investičního poradenství.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano pane Vyskočile, přesně jak píšete. Úkolem finančního poradce není klientovi vydělat peníze, ale zajistit, aby si klient dokázal splnit své základní potřeby a cíle (a přání, sny). A to ať v ekonomické, zdravotní či životní krizi nebo konjuktuře.Finanční plán se skládá z - řazeno dle důležitosti1. zajištění příjmů (zdravotní, pracovní rizika)2. zajištění bydlení (optimální profinancování)3. příprava na stáří (nespoléhat se na stát)4. Rezerva (nenadálé události neřešitelné z běžného příjmu)5. Podpora dětí (zajištění dobrého vzdělání, zdravého pohybu, rozvíjení intelektu, kvalitní start do života)6. Ochrana majetku a odpovědnosti (zajištění proti škodám na vlastním nebo cizím majetku či zdraví)7. Investice (krátkodobé, střednědobé, dlouhodobé)--------------Vážen ýmpsv, pokud ještě za tím vším vidíte finanční produkty, tak jste zase vedle. Klienta musíte nejdříve naučit o penězích přemýšlet, optimalizovat jeho výdaje, vzdělávat ho.Vy píšete o investičním poradenství a to je něco úplně jiného. Vy píšete o tunnigu nadupaných aut, já o jejich celkové generálce a udržení bezpečného a bezporuchového provozu. Tunningovat neumím. Na to bude dobrý třeba pan Jan Traxler.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nuž, ja som chcel dlhodobo uložiť a zhodnotiť moje úspory, a očakával som "výnos" aspoň vo výške inflacie. Ja som proste nezodpovedný klient.A nakoniec som dostal výnos nepokrývajuci ani inflaciu.Ale hlavne že som mal zabezpečené zefektivnenie rozpoctu, identifikaciu a vytycenie financnych planov a nastavenie rieseni zapezpecenia potrieb, krytie rizik...A peniaze v prdeli.Nuž, treba klientov vychovať, aby vedeli, čo maju chcieť.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vychadzate z predpokladu, ze ulohou poradcu je poskytnut investicny zisk. Ale to vobec nie je pravda.Hlavna praca fin. poradcov spociva v tej zakladnej praci, aby dali "do pucu" financie klienta, zefektivnenie jeho rozpoctu, identifikacia a vytycenie financnych planov a nastavenie rieseni zapezpecenia ich potrieb, krytie rizik... to su vsetko komplexne plany.V tom nikde nemate realny vynos. Cena sluzby je v zostaveni komplexneho financneho planu rieseni a zabezpeceni potrieb (a investovanie v tom plane castokrat ani nemusi byt).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Máte v principu rozumnou, ale nesplnitelnou představu. Výnos investice závisí nejméně na třech zásadních vstupních rozhodnutích a na spoustě událostí v průběhu zhodnocování. Co byste například řekl, kdyby vám sice poradce zhodnotil 10 uncí zlata na 12, jenže cena by spadla z 1200 na 800 ?A to jsem se nezmínil o pojišťovnictví, kde cílem není zhodnotit vaši unci, nýbrž zajistit proti situaci, že vám třeba shoří dům...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak urcite odmenu u zprostredkovani pojisteni? To dostane zprostredkovatel provizi jen kdyz klientovi nastane pojistna udalost a to z vyse teto pojistky?Jinak o cem pisete tezko muze nastat v okamziku, kdy je zprostredkovatel placen bankami, pojistovnami apod., musel by byt placen naprimo klientem a pouze u produktu, u kterych lze nejakym zpusobem merit "vynostnost&quo t;.Zaroven to ani nadale neresi problem moralniho hazardu. Jestlize bude zprostredkovatel placen ciste podle vynosu z cizich penez, pak bude volit riskantni strategie, ktere jemu osobne v prumeru prinesou vetsi zisk, ale spoustu svych klientu privede na buben.Pokud bude mit zodpovednost za ztraty, pak bude volit malo riskantni strategie a ztrati spouste svych klientu velke potencialni penize.Zprostredkovatel by mel v pripade investic krome mireni na vysi zisku take zvazovat nebezpeci ztraty a tyto dve strany vyvazovat podle naturelu klienta a vzajemne dohody. Ke kazdemu je treba pristupovat individualne a na to je system odmenovani % ze zisku naprosto nepouzitelny.A te vire ve zlato se musim uz jenom smat. Proc zrovna zlato, cim je tak vyvolene oproti (treba) stribru, mosazi, platine?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

P.Cmorej :K vašemu obsiahlemu komentaru iba jediná, ale ZÁSADNÁ pripomienka :Poradca má byť odmenený za REALNY VÝNOS z investovanej sumy. Nie podľa veľkosti investovanej sumy, nie podľa spústy iných okolností.Ak ja ako klient vložím sumu v hodnote 10g zlata, očakávam výsledok o hodnote 10g + x gramov zlata. A z toho x sa má odvodiť odmena. Nie od tých 10 gramov. A umyselne píšem o zlate, lebo výnos meraný padajúcimi menami je meranie gumenným "metrom".V šetkoostatné su (možno zaujimavé) , ale zbytočné uvahy.Chapem, že TAKÁTO logika je pre "poradcov" nepríjemná. Ale pre klientov je JEDINE TAKÁTO logika akceptovatelná.Ja som už pred rokom zrušil všetky svoje aktíva .----------------------------- -"zatiaľale neexistuje potrebná masa klientov, ktorá by uživila profesionálnych finančných poradcov"- Kolko gramov zlata mi zarobíte, ak Vám zverím 1 Oz ? O odmene sa iste dohodneme (žiaľ, neuživí Vás to).

Nahlásit

-
0
+