Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Brusel Řeky nezachrání

28. 2. 2010
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Máte úplnou pravdu, omlouvám se. Spojení s Cimrmanem je jen symbolické:O švédském spisovateli Augustu Strindbergovi se dočteme, že byl přistižen, jak vyfukuje kouř z dýmky do umyvadla s vodou, zkoušeje, zda touto cestou nevznikne zlato.• A my si říkáme: Hle, jaký podivínský nápad se zrodil v tak geniálním mozku!• Ale není správnější říci: Nebyl to Strindberg, kdo experimentálně zjistil, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevznikne? Někdo to totiž vyzkoušet musel. Někdo musel slepou uličku lidského poznání ohledat a ohlásit světu: Tudy ne, přátelé!Dá se říci, že pravým pionýrem slepých uliček byl Jára Cimrman.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naprostý nesouhlas. To, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevznikne, neprokázal Jára Cimrman, ale švédský dramatik August Strindberg.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naprostý souhlas.Ovšem EU je po Cimrmanovi největším průkopníkem slepých uliček. Tak, jako Cimrman dokázal, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevznikne, pokusí se EU ukázat, kudy se nemá ekonomika v žádném případě ubírat...Hlavní rozdíl je v tom, že Cimrman se nanejvýš upatlal špinavou vodou, zatímco experimenty EU budou mít poněkud rozsáhlejší následky.

Nahlásit

-
0
+