Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nepotřebujeme nový kapitalismus!

1. 3. 2010
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Určitě, kapitalismus je jen jeden. Třetí cesty vedou do třetích zemí:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslim, že neexistuje nový, starý a terajší kapitalizmus. Skutočný kapitalizmus (odhliadam od drobných detailov) existuje iba jediný. Tie ostatne režimy – to su iba kadejako poprepletane polosocializmy s polokapitalizmom, polodiktaturou, .......Potrebujeme slobodnu ekonomiku , slobodný trh, slobodných ludí. A minimum statu a jeho regulacií.

Nahlásit

-
0
+

Nemyslim si, ze potrebujeme novy kapitalismus, spise potrebujeme, aby dobre fungoval ten stary. Potrebujeme konkurenci mezi podnikateli misto monopolu. Dale minimum administrativy, zakaz uplatku typu investicni pobidky a podobne. Policii, ktera bude tvrde stihat hospodarskou kriminalitu a zabranovat jeji legalizaci. A to vsechno celosvetove, aby zlocin nebyl jen konkurencni vyhodou.

Nahlásit

-
0
+

K ochranarske politice, v pripade Ciny jde predevsim o umele udrzovani nizkeho kurzu juanu. Kdyby mela Cina volne plovouci kurz meny, pak by juan byl vyrazne silnejsi, coz by se ochoitelne negativne projevilo na cenach cinskeho zbozi v zahranici..Jenze kdo je ten "prvni vinik"? Cina s podhodnocenou menou, nebo EU s cly, kvotami a dotacemi? Bylo driv vejce nebo slepice?.Dlouhodobe je tohle mozne odstranit jedine po vzajemne dohode na vsech hlavnich frontach. Tak trochu sen budoucnosti..Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit

-
0
+