Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Svět za zdí

19. 3. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Evropa začíná mít ve jménu humanity s přistěhovalectvím ze třetích zemí zásadní problémy. Pracovní trh není schopen tyto lidi pojmout (nebyl toho schopen ani před krizí, natož v krizi) navíc se v drtivé většině jedná o lidi bez znalostí jazyka a kvalitního vzdělání. Při stanovených minimáních mzdách a drastických odvodech (v Itálii téměř trojnásobek čistého příjmu) o lévné pracovní síle nemůže být řeč. Imigrace pak vede k nárůstu sociálních výdajů a kriminality. Nebude to trvat dlouho a v zemích jako Itálie a Holansko budou významnou roli hrát ostře pravicové strany.

Nahlásit

-
0
+

S článkem souhlasím pouze jako s nějakou vidinou ideálního světa, kde jsou všichni svobodní. Takový svět ale neexistuje a nikdy existovat nebude. Jsem ráda, za zdi, které Evropu chrání proti přilivu imigrantů z třetího světa. Ač vím, že jejich životní situace je mnohdy katastrofální, tak myslím, že úplné otevření hranic pro všechny by zničilo vše co jsme tu my a hlavně naši předkové po staletí budovali.

Nahlásit

-
0
+

Jenze technologie jsou drahe, kdezto lide levni (mnohdy i lide se vsemi danemi a povinnymi dovody).Delnik z tretiho sveta je levny proto, ze jeho rodina zije ve tretim svete.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Správná otázka. Zvláště přidáme-li k tomu technologický pokrok, který umožňuje snižovat počty dělníků.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kacířská otázka: opravdu EU potřebuje tolik dělníků, že musí přijímat migranty? Dělník z třetího světa je levný pouze tehdy, pracuje-li v podmínkách třetího světa a za místní plat, což evropské zákony jaksi narušují :)

Nahlásit

-
0
+

S článkem souhlasím, ale co s tím? Zvláště v době evropského sociálního státu, kde by většina imigrantů sklouzla do sociálních sítí. A protože životní úroveň v nich je vyšší než jakou měli ve své domovině, nic je nenutí je opustit.

Nahlásit

-
0
+