Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Auf Nimmerwiedersehen, euro?!

29. 4. 2010
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Na webu mám pár novinek, které by zdejší čtenáře mohly zajímat - např..1. Analýza Bank for International Settlements:http://www.pro-inv estory.cz/investice_aktualni_a nalyza/jak_to_vidi_bis_view_fr om_bis/.Řecko- konec začátku:http://www.pro-investo ry.cz/forum/posts/hrozi_propad _trhu/recko_konec_zacatku/..Má mtam i některé další zajímavosti, ale nechci tady zas tak zaplevelovat diskusi :-)

Nahlásit

-
0
+

To s novou drachmou není ani konspirační teorie, to byla čistá fikce, jak by mohlo vypadat použití 220 let starého řešení fiskální krize. Zdali by se lidé nechali, stejně jako tenkrát, nachytat na krátké období následné prosperity, nebo by moudře dali přednost tvrdší měně.Odkaz popisuje historické události, ne tuto fikci.Když už jsme u různých za vlasy přitažených scénářů: Co by se asi stalo, kdyby řecká vláda ve finanční nouzi začala vyplácet státní zaměstnance ve státních dluhopisech?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vždy mě udivuje, jak naprosto nesmyslné a nereálné konspirační teorie mají tuhý kořínek. Nedovedu si představit, že by někdo potají vytiskl a distribuoval novou měnu. Nezapomeňte také, že měna je uvedena ve spoustě zákonů a ty by bylo třeba nejdříve změnit, aby vůbec bylo možno novou měnu zavést. A to se ani při dobré vůli nedá udělat potajmu. Navíc kdyby Řekové chtěli opustit eurozónu, tak by drtivá většina peněz z řeckých bank odtekla do zahraničí. Takže by vlastně nebylo ani co konvertovat.

Nahlásit

-
0
+

Oprava, při přechodu na euro to bylo 5 míst. Ale stejně tomu nevěřím. Jednou se euro rozpadne, to jo, ale hned zítra ještě ne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tyhle konspirační teorie jsou dost přitažené za vlasy. Výměna oběživa je logisticky extrémně náročná operace, její přípravy by sotva šlo utajit. Podezření budí už ten údajný přepočítací kurs - měnové kursy se udávají na čtyři desetinná místa, proč by najednou měla být konvence 6 míst? Asi to panu šéfkonspirátorovi prozradili ještírci z vesmíru:)A Martine ano, osud.cz už o tom psal dávno:))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A co když v té tiskárně tisknou nové drachmy?Přemýšlel jsem o oživení šíleného scénáře, kterým řešila svůj deficit Francie v roce 1789. Česky viz http://www.zlatystandard.cz/?page_id=155Začátek by mohl vypadat asi takto:18. 7. 2010: Premiér Jorgos Papandreu ve svém projevu uvítal novou drachmu a apeloval na patriotismus Řeků: Nové drachmy vyženou eura ven z trezorů, kde jsou nyní hromaděny a zadržovány. Ukažme Evropě, že rozumíme svým vlastním zdrojům; vydejme se okamžitě po široké cestě k našemu osvobození, místo abychom se vlekli po mučivé a obskurní cestě dílčích půjček.19. 7. 2010: Euroúčty všech Řeků byly zkonvertovány na nové drachmy v kursu 1:1. Eura v hotovosti držená řeckými občany je taktéž možné v následujících dvou měsících možné vyměnit za nové drachmy v kursu 1:1. Řecké obchody nadále mohou přijímat eura jako zákonné platidlo, kurs si však mohou určit zcela libovolně. Překvapení turisté postávají ve frontách před nově zřízenými směnárnami. Ty levnější nabízejí Novou Drachmu za 3 Eura…

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

jestli to chápu správně, tak se podle toho článku chystají Němci opustit TENTO VÍKEND a už mají natištěné (tisknou) nové marky.... to zní hodně šíleně! Jinak to ale vypadá jako text, na který odkazuje Arsenův článek. Máte možnost se s tím člověkem spojit a zeptat se ho nato? Bylo by to moc zajímavé i pro ostatní čtenáře....Díky moc

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

já vím že to zní hodně crazy:) a ono to znělo věrohodně celkem.)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

snad to nebylo na www.osud.cz :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

dneska jsem natrefil s jedním kamarádem na otázku řecka, a ten mě vyprávěl jak ve čtvrtek mluvil s nějakým známým, o článku u kterého neví odkud byl, ale v podstatě v něm bylo uvedeno, že němci se chystají tento víkend eurozonu, kdy autor článku tuto myšlenku odvozoval od toho že se nakupovaly nějaké typy barev ktere nejsou typické pro euro:) možná to zní šíleně, ale ten kdo to vyprávěl celkem důvěryhodný člověk plus článek četl z webu za který se platí(mozna Financial times nevim) neslyšel někdo něco podobneho?:)

Nahlásit

-
0
+