Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jsme odsouzeni k úspěchu?

2. 6. 2010
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

ja bych spise rekl, ze lide si uz utahovali opasek nekolikrat a vysledek ... S rezarvama atd. mate pravdu. Problem je, ze ty stravenky a podobne benefity tvori pro mnohe znacnou cast platu (hlavne u nizkoprijmovych) - spis bych byl pro to nahradit je snizenim dani a odvodu.. dnesni stav jsoe de fakto danove uniky do spratelenych firem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Reformy je potřeba stihnout co nejdřív, aby si na ně lidé stihli do příštích voleb zvyknout.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já vidím velký problém v tom, že na výraznější utahování opasků není většina našeho národa přirpavena. Nemají dostatečnou rezervu, nespoří si dostatečně na důchod, mnozí jsou zadluženi až na maximum, atd.Nejvíce se bojím toho, že lidé nebudou chtít akceptovat něco, co jim může omezit pohodlný způsob života - však jsme všichni viděli ten rozruch když chtěli zrušit zvýhodnění stravenek, režijních jízdenek ....Bude třeba reformy stihnout v tomto volebním cyklu, protože mám obavy, že za 4 roky to dopadne zase naopak.Třeba jsem ale zbytečný pesimista...

Nahlásit

-
0
+

O splácení dluhu jsem zatím od politiků nic neslyšel. Nejambicióznějším plánem je tak zatím zřejmě jen zpomalení zadlužování.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jste mě rozesmál. Ty folklorní prvky "odměny pro věrné v podobě výnosných úřadů" nehrozí, jejich realizaci už "trojkoalice&qu ot;oznámila.Sice jako nutnost nahradit v dozorčích radách a podobných korýtkách dosavadní nekvalifikované zástupce státu kvalifikovanými odborníky, ale všichni asi umíme číst mezi řádky, jak to dopadne...

Nahlásit

-
0
+

Hezky:-) Volali vašemu zaměstnavateli, že jste kritizoval Paroubka? :-) To mě zajímá, napište o tom něco. Nejem kvůli mé senzacechtivosti, ale také proto, že o těchto věcech by se mělo vědět, občané netuší, že se toto děje. A vůbec, kdo si dovolil telefonovat do PPF?

Nahlásit

-
0
+

Zpomali se zadluzovani, ale vyse dluhu bude stale rust. Zvolenim pravicove vlady jsme ziskali dva roky k dobru oproti tomu, kdyby vladla levice. behem desti let nas ceka inflace kolem 10-15 %.

Nahlásit

-
0
+

Slovy pana Traxlera; základní fundamenty se v této zemi nezměnily. Takže nevidím jediný důvod, proč by mělo dojít k nějaké zásadní proměně.A představa, že stát dokáže hospodařit v následujících letech s přebytky, které by dokázaly pokrýt nejenom náklady na obhospodařování dluhu, ale ještě umožnily splácet nějakou část jistiny, je fakt úsměvná.

Nahlásit

-
0
+

S článkem zcela souhlasím. Teď jen, aby došlo k jeho realizaci.

Nahlásit

-
0
+

Bylo by to krásné a naprosto správné (přebytkové rozpočty a potírání korupce), ale bohužel rovněž nesdílím optimismus pana Kohouta. V hospodaření státu možná dojde k výraznějšímu posunu k lepšímu (snad), ale co se týče korupce, jsem velmi skeptický. Na druhou stranu malým je ten, kdo má jen malý cíl a po politicích je třeba vždy chtít maximum...

Nahlásit

-
0
+

Pavle, neblbni,ja to s tim telefonem tak nemyslel....

Nahlásit

-
0
+

Nevim, kde tento optimusmus v clanku vidite. Ja v nem vidim upozorneni na to, ze mame (stale jeste) shodou okolnosti velice dobrou sanci rozpohybovat zemi smerem k vetsi prosperite, stejne jako tomu bylo na Slovensku v roce 2002. Ale ani slovo o ambicich pripravovane vlady.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

nechapu kde se bere kohoutuv optimismus... neverim ze nova vlaa bude z poloviny ambicioznijako dzurinda

Nahlásit

-
0
+