Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: „Slavíme“ den daňové svobody

18. 6. 2010
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Den danove svobody se odvozuje od statnich vydaju, tudiz vubec nezavisi na tom, jestli jsou tyto vydaje financovany soucasnymi danemi nebo budoucimi danemi (dluhem).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevím jak metodiky Liberálního institutu a Patrie zachází se státním dluhem. Podle mého přesvědčení, by bylo vhodné ještě definovat "den státní nehospodárnosti" a ten by zahrnoval dluh, který si vzal stát a jeho složky. Protože rozpočet je asi bilión korun, shodek státního rozpočtu bude asi 150 miliard, tak se nám tento den dostává někam k 20. srpnu. Do té doby bychom měli pracovat na stát, aby byly pokryty jeho výdaje. Pokud by náhodou stát utrácel méně než spotřeboval, posunul by se tento den před 18. červen a automaicky se přejmenoval na "den státní spořivosti".

Nahlásit

-
0
+

Tech 168 mi pripada podobna hodnota jako prumerna mzda. Je to cislo vypovidajici o cele republice (prumer prumeru prumeru), ovsem "bezny" clovek je na tom zase jinak. Staci si vzit superhrubou mzdu, odecist 2x socialni a zdravotni pojisteni, 1x dan a 10 nebo 20% DPH plus dan z benzinu atd. Hned Vam vyjdou zajimavejsi cisla.Ale to placene zdravotnictvi me docela desi. Moje predstava je takova, ze napriklad delnik pracujici za temer minimalni mzdu dostane chripku a musi umrit, nebot na lecbu nema penize a ekonomicky se ho nevyplati lecit. A na jeho misto nastoupi nekdo z 3.-ho sveta.

Nahlásit

-
0
+