Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Východní Německo: koule na noze Evropy

2. 8. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

cely clanek jsou jen pocity a dojmy autora - nulova fakta. Clanek sice zajimavy, ale informacne nezajimavy.

Nahlásit
-
1
+

Diskuze

cely clanek jsou jen pocity a dojmy autora - nulova fakta. Clanek sice zajimavy, ale informacne nezajimavy.

Nahlásit

-
1
+

Palata je opravdu génius ze staré školy, kdy bylo potřeba vše napsané obrátit o 180° a pak to teprve začalo dávat smysl. Chtěl bych se dotázat, jak by bylo možné udržet východní Němce na východě, když by tam západ neinvestoval? Doporučil by pan Palata ponechat na hranicích pohraničníky s kalašnikovy ostře nabitými? Jak by ten východoněmecký model mohl existovat, bez pomoci Ruska a RVHP? Redakce Partners.cz by měla upřednostňovat kvalitu před kvantitou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Klaus říká: Ke sjednocení Německa byli Němci na obou stranách nakloněni a ochotni je krvavě zaplatit.Sjednocení Eurozóny je mnohem šílenější pokus a představa, že Němci mají chuť platit obdobně i Řecku, Španělsku, ... je opravdu nesmyslná.

Nahlásit

-
0
+

nejvetsi prekazkou fungujici ekonomiky jsou lidi. bez nich by to vsechno fungovalo bez problemu.

Nahlásit

-
0
+

nezdají se mi na článku dvě věci:1) tak jako ČR zažívá obrovský průmyslový rozmach, východ Německa by měl logicky zažívat totéž.2) z několika zdrojů slýchávám informace, jak se západní Němci stěhují na východ, protože tam je méně neněmeckých imigrantů a tedy bezpečněji.

Nahlásit

-
0
+

"Východní Německo: koule na noze Evropy" - Uz tento název se nepovedl, Nemecko neni brzda Evropy, ale ten nejsilnejsí motor Evropy. Nemecko shání dnes tisíce ingenieru, pro které by byla hned práce, napr. v Siemensu. Nemecko je uz dlouho vedoucí Evropy a dlouho jim bude. Lídr, to hnusné slovo neznám, to se ve skole neucí. Podpora východního Nemecka západnímu Nemecku vubec neublízí. Jestli pan Palata bydlí v Bonnu dlouho, tedy se mu v Nemecku líbí a nemel by Nemecko pomlouvat. A jesli se mu v Nemecku nelíbí, muze jíti pan Palata kdykoliv zas do Ruska.

Nahlásit

-
0
+