Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Maďarsko: Bankrotář za humny!

1. 9. 2010
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

EU nezachraňuje malé státy, EU zachraňuje banky..Vždyť jen v řeckých dluhopisech byly francouzské a německé banky byly angažovány desítkami miliard eur. Kdyby padly tyhle banky, podrazí to nohy ekonomice EU..s Maďarskem to nebude jiné. EU nezachraňuje Maďarsko, ale hlavně rakouské banky, které tam jsou hodně angažované.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

v podstate nechapem, preco by mala EU zachranovat Madarsko??Madarsko je suverenny stat a nema euro, takze nikoho neohrozuje, nikde nie je napisane, ze EU je povinna zachranovat clenske staty, skor naopak, MR je na tom rovnako ako Litva ci Ukrajina.Ta druha sice v EU nie je, ale ked odmietla pouzitie penazi MMF na predom dohodnute ucely, tak nikto ju nesiel ratovat. Proste sa pockalo az poprosila a zacala viac posluchat. To iste caka aj MR.

Nahlásit

-
0
+

Názory pana Palaty jsou legitimní. Pro mne poněkud nešťastné. Jakékoliv oddělování odpovědnosti a důsledků od rozhodnutí považuji ze škodlivé, nemorální a společensky za zhoubné.Nemám na mysli neochotu pomoci v nouzi, mám na mysli především legitimizaci (veřejné schvalování, souhlas) principu zbavování se odpovědnosti za důsledky svého chování (Řecko, Maďarsko, USA).Proto není vůbec na škodu, pokud se budeme moci podívat na bankrot hned za našimi hranicemi a pěkně zblízka (to nikomu samozřejmě nepřeji, ale když už se tak stane, dobře se dívejme).Ve stejné logice - kroky Viktora Orbána jsou legitimní. Legitimizovali je maďarští voliči. Co a proč s tím mají mít něco společného Češi, pane Palato ?

Nahlásit

-
0
+

To, že pro Čechy bude těžké dát od toho ruce pryč, je jednak pravda (a navíc se dá předpokládat, že by naše současná vláda skutečně hledala způsob, jak se vyvléct), jednak to neobsahuje hodnotící stanovisko autora. Podobně citovaný text: slovenská vláda neklesla v očích LP, ale v "evropských očích". Dokonce je ten podraz i v uvozovkách, jimiž autor naznačuje svůj distanc od tohohle silnějšího hodnocení...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když nemají Euro, mohou poslechnout rady světových ekonomů, a devalvací nad krizí hrdinně zvítězit. Mají už s tím své zkušenosti. Vždyť jejich 1 forint je vlastně 400 000 000 000 000 000 000 00 0 000 000pengő! Za kolik forintů asi bude jeho nástupce?

Nahlásit

-
0
+

Ja bych osobne nechal madary vstoupit do eurozony k 1.1.2011 a jejich zadosti o pujcku v roce 2012 bych rad videl platit zeme eurozony a slovaky. To by bylo trhani a hotovej masakr. :) No ale vazne, ani tak mne to moc netrha zily.

Nahlásit

-
0
+

proto jsem dal pravičák do uvozovek... tak jako Nea dimokratia dovedla zemi k bankrotu jehož zrna byla zaseta dávno, ale na tamním politickém spektru to byla pravice a je to argument socialistu, že za to mohla pravice. i přes fakt, že nerazili pravicovou politiku

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

citát:"...zachraňova tbude Unie. A celá! A pro Čechy bude jen velmi těžké dát od toho ruce pryč."- Po svojom odsudení Slovenska za nepožičanie Grecku je tento postoj pana Palaty nepochopitelný. PREČO by mali Česi "dát od toho ruce pryč" ? Ved podla pana Palaty je to ich právnou aj morálnou povinnosťou. Požičať je vecou cti. Alebo nie ? Pan Palata ?!?! Trochu konzistentnosti v názoroch by som, hlavne od novinára, očakaval. ....Hm, ... názorová pirueta ?----------------------------N apripomenutie citát od p.Palaty :"Argumenty slovenské vlády, proč neposkytnout půjčku Řecku, jsou scestné. Když „chudí“ Slováci na plnění závazků v eurozóně nemají, neměli do ní vstupovat........ Vláda Ivety Radičové totiž v evropských očích klesla možná ještě níže, než kdy byl Fico.....Slovensko lusknutím prstu ztratilo pověst spolehlivého státu ......Slovensku jeho „podraz“ nemůže projít"

Nahlásit

-
0
+

Pan Palata vo svojom komentári o "podrazáckem Slovensku" (a NEpožičaní Slovákov Grécku) jasne povedal, že skrachovancom (z vlastnej viny) treba pomáhať. Takže sa iste teší, že konečne bude aj on môcť nejakemu skrachovancovi pomôcť. Takže ten madarský krach mu umožnuje prejaviť socialne citenie.Orbán sa vlastne chová pragmaticky > "Ak všetci tak strašne chcete požičiavať, tak vám poskytneme tuto možnosť".

Nahlásit

-
0
+

Bohuzel Orban neni Pravicak, ale spise nacionalista, takze to tvrzeni neni uplne presne. Dokonce se chova spise jako socialista, takzeby se dalo rici ze je to klasicky Nacionalni socialista ... Kdepak jsme tohle uz jednou videli ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

nejhorší na tom je, že orbán je "pravičák" jestli se nepletu.takže levice dostane hodně lacině náboje

Nahlásit

-
0
+

Osobně se na ten nadcházející bankrot rád podívám, alespoň uvidíme, co nás v nedaleké budoucnosti také pravděpodobně čeká.

Nahlásit

-
0
+

Taky mi občas nedojde, že už nejsme Československo, jo jo ;-)

Nahlásit

-
0
+