Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Romové: problém pro celou unii

8. 9. 2010
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

"Nikdo zatím nepřišel na nějakou geniální myšlenku, jak by mohli Romové (jako etnikum) být ekonomicky soběstační,"- Politici NECHCÚ , aby boli romovia sebestační. Už z definice slova "soběstační&quo t;vyplíva, že človek je sebestačný, ak žije z plodov vlastnej práce. Kto žije zo soc.davok, tak je zákonite NESEBESTAČNÝ.Cesta k riešeniu je STRAŠNE zložitá, ale iste NEVEDIE cez socialne davky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak tento názor je tiež príčinou buducich problemov :"Romové dostávají v zemích, odkud přicházejí, nepoměrně menší díl peněz z evropských fondů, než by si podle své populace zasloužili. V Bulharsku a Rumunsku je to obzvlášť citelné, ale čisté svědomí nemají ani země jako Slovensko, Maďarsko nebo Česká republika."- Pokial budu cigani dostavať peniaze iba "za to, že su romovia", tak dovtedy sa budu chovať tak ako romovia. Aby tie peniaze dostavali.Aj pre mna bude vyhodné prehlasiť seba za "roma" , a mám druhý príjem zabezpečený.A hlavne : Zakladným kriteriom pre vyplacanie dávok je, aby sa množili. Tak sa množia, a s tým sa množia aj problémy.

Nahlásit

-
0
+

Každý má své řešení a já bych nebyl Čech, kdybych taky neměl jedno - byť nepříliš originální. Můj způsob je založený na domněnce, že Cikáni/Romové dělají přesně to, co se jim dovolí. Pokud je nikdo netrestá za porušování nočního klidu, tak ho porušují, pokud je nikdo netrestá za neposílání dětí do školy, tak je tam posílat prostě nebudou. Pokud můžou brát sociální dávky v několika zemích najednou, tak to prostě budou dělat. Takže řešení se nabízí - nenechat je to dělat. Tím, že se budou podporovat, lít do nichj peníze a tisíce tlučhubů o ně bude pečovat se jen podpoří rasistické nálady a dost možná to skončí i nějakými lokálními násilnými střety...Zkrátka čím vice se o ně budeme starat, tím horší to bude...

Nahlásit

-
0
+

Jsem výslovně proti rozlišování občanů EU podle etnika. Všichni jsme stejní, jsme lidé,máme stejná práva a povinosti. Maximálně se lišíme přístupem k životu, o to jestli čekáme s nataženou rukou, a nebo jdeme a makáme.Vymysleme strategii pro pomoc lidem, kteří CHTĚJÍ pracovat.Vymysleme strategii pro pomoclidem, kteří neporušují zákony a pravidla společnosti.

Nahlásit

-
0
+

Nikdo zatím nepřišel na nějakou geniální myšlenku, jak by mohli Romové (jako etnikum) být ekonomicky soběstační, pokud si zachovají své současné kulturní a hodnotové žebříčky a nesplynou s davem.Spasitelé typu Kocáb říkají: dejte mi dostatek miliard a desítek let času a určitě s tím pohnu. Ovšem to jsou tvrzení srovnatelná s "ochladím/oteplím Zemi", když mi dáte...Navíc "politicky korektní" ptydepe eurokracie znemožňuje vůbec popsat stávající situaci a výhledy.

Nahlásit

-
0
+

Nejsem si tak úplně jistý, jestli je vyčleňování speciální agendy v rámci EU a přidělení většího objemu peněz z unijního rozpočtu tím nejrozumnějším řešením. Poněkud se obávám, že obamovská "hyperkeynesovskáquot;(chudák J.M. se musí v hrobě obracet) opatření ve stylu "nalijeme do toho ještě víc peněz a bude po problému", jsou tou nejrychlejší cestou do pekel.A v tomto případě to platí dvojnásob.Možná bychom si měli uvědomit kvantifikovatelné a identifikovatelné kulturní odlišnosti. Teprve potom (reklamní odborníci vědí své) můžeme přijímat takové kroky, které povedou u cílové skupiny k nějakému efektu.Pokud tedy známe u určité skupiny její vztah k autoritě, nejistotě, časovou orientaci (zda myslíme na budoucnost) apod., pak není třeba ji hloupě uplácet.V tomhle případě by teoreticky mohly fungovat individuální vzory, okamžité odměny a tresty apod..

Nahlásit

-
0
+

"...padesátiprocentn ízaměstnanost českých Romů ..."Muzete uvest zdroj pro toto tvrzeni? Byl jste se nekdy podivat na Ostravsku nebo severu Cech abyste dostal predstavu reality v Cesku?

Nahlásit

-
0
+