Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Osm tisíc skandálů

17. 9. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ano, omlouvám se za překlep o sto miliónů :) ani jsem jsem si toho na svém účtu nevšiml :D

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dekuji za ty odkazy, jsou docela usmevne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já vidím v článku částku o jednu cifru nižší. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Posledního teď nachytali toho "nejchytřejšíhoquot;co se oháněl jak kradou všichni kromě něj - David Rath a jeho defibrilátory za 111 miliónů: http://www.e15.cz/domaci/politika/rath-usil-milionovou-soutez-na-miru-jedne-firme

Nahlásit

-
0
+

Na papíře to vypadá hezky, ve skutečnosti by to nevyřešilo nic."Vypsání každé veřejné soutěže nad určitý limit by předcházel posudek dvou na sobě nezávislých odborných pracovišť, která by posoudila, zda je chystaný projekt vůbec žádoucí a potřebný."=> takové komise a posudky jsou jen další příležitosti k úplatkům. Úplatky existují všude, kde se rozhoduje o ukradených penězích (tj. daňových příjmech). Objem úplatků a plýtvání se sníží pouze tehdy, pokud se sníží i objem státního okrádání.

Nahlásit

-
0
+

Máte někdo k dispozici informaci, kolik jde z rozpočtů jednotlivých ministerstvech na mzdy a z jimi ovládaných zdrojů na veřejné zakázky? Jinými slovy, kolik prostředků se ušetří, když o 10% snížíme mzdy a o 10% snížíme náklady na veřejné zakázky jejich větší "transparentnostíquot;?Chtěloby to nějaký hezký graf alá http://www.youtube.com/watch?v=pLqjQ55tz-Uhttp://www.youtube.com/watch?v=US4_jFpwJPojinak to zase bude jen sada abstraktních čísel, která nevyvolá žádnou akci.

Nahlásit

-
0
+