Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Bezohledné šetření, bezohledné utrácení

3. 11. 2010
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Já s tím problém mám – zaplatit 3000 Kč, a čekat, kolik z toho mi vláda milostivě vrátí, pokud budu skákat tak, jak píská. Podpora stavebního spoření není pár set milionů, ale 15 miliard! Je tedy v seznamu výdajů státního rozpočtu velmi vysoko.A nikde nepíšu, že souhlasím, s miliardami ztracenými ve státních tendrech. Těch odhadovaných 30 miliard ročně se dá řešit jediným způsobem: Nebudou-li mít státní úředníci co přerozdělovat, nebudou mít co rozkrást. Z cizího se vždy krade lépe. Snížení přerozdělování ovšem nemá v programu žádná z vládních stran.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Nyní se ukazuje, že Obamovi kritici měli pravdu."1. Obama je bud zkorumpovany a prihral velky balik penez jeste vetsim hracum na Wallstreet2. nebo je totalne nekompetentniosobne si myslim, ze oboji. Ale mluvit ten clovek umi pekne, velmi presvedcive, to se musi nechat.$1.000.000.000.000 melo udajne zachranit 2.000.000 pracovnich mist. To mame $500.000 na jednoho nezamestnaneho, coz by vystacilo na 10 let, kdyby stat vyplacel nezamestnanemu prumernou mzdu $50.000 rocne.A ted tam nalijou dalsi prachy. Nepoucitelni.

Nahlásit

-
0
+

Nemám žádný problém s tím,že přispěju na stavební spoření, když ho pak můžu využít.To je jen pohádka pro složenkářovy důvěřivé voliče.Mnohem víc mi vadí, že lhář a zločinec Kalousek si prosadil ekotendr za 115miliard, který je minimálně 3x předražený, aby si kmotři realizující zakázku mohli přijít na své. Navíc voličům lže o nezvyšování daní a pak si po volbách drze zavede povodňovou stovku.Jediné štěstí pro něj, že ty povodně přišly,protože by musel přijít s jinou daní možná protipožární:))Pokud si myslíte, že státní rozpočet vytrhne pár set miliónů na příspěvky a nějakých přes 200 miliard rozkradených ve státních tendrech vám nevadí, tak je to dost pokrytecké.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono je obecně trapné, že se lidem sebere 10% a politickým stranám jen 5% a ještě si k tomu pánové a dámy ve sněmovně zatleskají. Když šetřit, tak ne na sobě.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono těch „pár miliard na stavební spoření“ znamená zvýšení daňového zatížení každého pracujícího průměrně o 3000Kč ročně, a je to násobně více, než dostanou všichni poslanci, ministři a senátoři dohromady. Představuje to třetinu nákladů na všechny silnice a dálnice dohromady.K nákladům na členství v EU je třeba připočítat další výdaje, které EU požaduje. Jsou to různé fondy na spolufinancování a vyžadované úřady. Státní zemědělský intervenční fond je asi největší částka. Celkem nás stojí členství v EU každoročně možná 70 miliard.No pak je zde správa státního dluhu. Ta už je dnes dražší, než všechny sociální dávky nebo všechny dálnice a silnice dohromady, a to se ze státního dluhu nesplatila ani koruna. A každá miliarda na dluh bude znamenat další výdaje v budoucnosti.Poznámka: Řekové si neužívali 14. mezd, ale pouze 14. platů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Doporučuji vám například článek http://domaci.ihned.cz/c1-39397830-animace-rozpocet-2010-podivejte-se-kdo-kolik-dostane-a-kdo-nadelal-nejvetsi-dluhy , kde najdete přehlednou strukturu státních výdajů. Suverénně největší díl tvoří důchody, sociální dávky a nemocenská, v závěsu jde školství, dopravní infrastruktura a odvody do Unie. Klidně zrušte všechny platy poslanců, výdaje na úřad vlády, kancelář prezidenta a Senát, příspěvky politickým stranám a církvím - a ušetříte úžasné půl procenta výdajů :)Ostatně Řekové teď také kňourají, proč mají doplácet na dluhy, které nezavinili, zatímco si užívali královských státních platů, štědrých dávek a *náctých mezd :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Nyní se ukazuje, že Obamovi kritici měli pravdu."- Od sameho začiatku bolo absolutne jasné, že keynesianska stimulačná politika je škodlivá. Je trápne tvrdiť, že sa to "až nyní" ukázalo. Kto NECHCEL pochopiť, ten nepochopil vtedy, ani dnes.------------------------- ----"Nicménětaké o Keynesově doporučení, aby stát utrácel v době krize, panují pochybnosti."- Akeže pochybnosti ! Utrácet za zbytočnosti je VŽDY škodlivé. To je ISTOTA, nie pochybnosť.------------------- ---------Jesmutná táto politická "korektnosť&quo t;, ked sa zjavné ZLO pomenováva ako "relatívne dobro" , alebo "možno dobro".

Nahlásit

-
0
+

me včera pobavila vládní koalice když si snížily příspěvek politickým stranám o 5%.a kalousek prosazoval 50%...

Nahlásit

-
0
+

Sporu není o tom, že je třeba šetřit, ale jakým způsobem. Je opravdu nezbytně nutné šetřit na bezmoci tělesně postižených (efekt cca 1 a půl mld kč) ? A v horních patrech si ubereme 5 % z královských platů .... Jakou autoritu a motivaci bude mít rodič, který bude tvrdit dětem, že je třeba šetřit a dnes zmrzlina prostě nebude (není za co !), zatímco taťka srká místo 5 kopečků "jen" 3 a shlíží od stolu blahosklonně na svá dítka a občas "mlaskne" ? .......

Nahlásit

-
0
+

Šetřit rozhodně ano. Ale ušetřit pár miliard za stavební spoření, 100Kč měsíčně za snížení a slevy na dani je nic ve srovnání s desítkami až stovkami mld, které jsou každoročně rozděleny v pochybných výběrových řízeních..Dokud tu bude panovat takový b*rdel, nepomůže ani kdyby se daně zvýšily na 100% (ze současných cca 50%).Nevidím tedy důvod šetřit, zatímco pijavice budou neustále přisáté ke státnímu penězovodu..

Nahlásit

-
0
+