Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kdo zastaví utrácení?

12. 11. 2010
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Váš komentář bude publikován po odsouhlasení moderátorem. Spolu s vámi pečujeme o kultivovanost a vysokou odbornou i etickou úroveň obsahu:Pečujte o kultivovanost a poraďte panu Tůmovi, aby si do nadpisu článků přidával i křestní jméno. (aby si snad někdo nemyslel, že autorem je ex-guvernér.

Nahlásit

-
0
+

Dluhy místo daní:Páni levicoví ekonomové si asi také neuvědomují, že jakýkoliv dluh je budoucí daňové břemeno. Takže stejně zvyšujeme touto politikou daně - ale až v budoucnu a o to větší pak budou! To už budou řešit jiní politici ... Jak krásná je teorie politického cyklu:)

Nahlásit

-
0
+

"Kdo zastaví utrácení?"- Niekoľko svetových superšpičkových ekonomov evenčených "nobelovou" ;cenou tvrdí, že krízu zastaví IBA UTRÁCENÍ . Ak pan Tuma a pan Ryska tvrdia, že "utrácení škodí", tak by mali priamo, explicitne a nahlas povedať, že súčasná ekonomická veda je bluf, lož, cesta do pekla. Mali by povedať, že sučasná ekonomia hlavneho prúdu , vyučovaná na stovkách univerzít je iba provládnou propagandou. Zastieraním pravdy pred občanmi.Ja im za taketo slova zatlieskam, ale väčšina ekonomov ...... ?...Fakt by si už mali ekonomovia tuto ZAKLADNÚ otazku pekne nahlas vyříkat. Co si maju myslieť bežní občania, ked neustale čítaju absolutne protikladné tvrdenia, riešenia ???

Nahlásit

-
0
+

Pokoušel jsem se odpovědět na poslední větu v článku.Ano, dluhopisový trh je myšlen jako bublina č.1-tedy příčina (virtuální peníze). Až se na něm investorům začne třást půda pod nohama (USA to neutáhnou), přeleje se z dluhopisového trhu kapitál do komodit nebo jinam a to se teprve promítne v reálném světě lidí, v jejich peněženkách. Podobně jako se to stalo s úvěry (virtuální peníze) a dopadlo to s řachnutím do realit až to slyšela celá planeta. Ikdyž kdo ví, možná bude všechno jinak.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Velmi krasnym ukazatelem je mira nezamestnanosti, nezamestnanost vam ukaze, v jakem stavu ekonomika je. A ta amercka ma velky problem, firmy v Americe investuji velmi malo a zatim nemaji duvod k tomu, aby tam zacaly znovu masivne investovat, otevirat pracovni mista, stavet tovarny, atd... A na tom nic nezmeni ani Obamuv vylet do Indie.

Nahlásit

-
0
+

není to spíše bublina na dluhopisovém trhu?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tipoval bych to na bublinu buď na komoditních, nebo na rozvíjejících se trzích. Někam ten kapitál doteče dřív nebo později. Každopádně ať už bude bublina kdekoliv po jejím prasknutí dojde k devalvaci dolaru. To bude mít za následek devalvaci ostatních měn a prosperovat z toho bude hlavně Čína jež drží svoji měnu vůči dolaru na uzdě.

Nahlásit

-
0
+