Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Irsko bude jen těžko splácet

23. 11. 2010
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V tom případě také popíráte i to, co řiká Ondřej Jonáš, absolvent Harvard University, bývalý pracovník Goldman Sachs a Salomon Brothers Inc.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takže popíráte i to, co řiká Ondřej Jonáš, absolvent Harvard University, bývalý pracovník Goldman Sachs a Salomon Brothers Inc.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Reakce na dotaz, který si autor pokládá Jak funguje tvorba úvěrů?Odpověď je chybná. Vkladatelé sice vloží peníze do banky, ale banka nenakupuje dluhopisy za tyto vklady. Účetně jsou netknuté, banka vytvoří nové peníze a za ty následně kupuje dluhopisy.Prakticky všechny bankovní úvěry jsou vytvářeny z nových peněz - a tak vzniká inflace.Za vše můžeme "poděkovat" ;systému bankovnictví částečných rezerv. Jedná se o porušení právních zásad, vytvoření privilegií a následně finančních - hospodářských krizí.

Nahlásit

-
0
+

Za irskou krizi může euro,za maďarskou krizi forint,za kalifornskou dolar,za japonskou krizi jen atd.....

Nahlásit

-
0
+

Pane Kohout, je vidět, že zlatu bohužel nerozumíte, říci takový nesmysl o desítkách % rozdílu mezi nákupem a prodejem ( takto neprodávají seriózní prodejci) je pro mne až neuvěřitelné od takového člověka jako jste vy.MYšleno pro člověka ,který nakupuje v OZ a více a rozhodně na to není potřeba několik miliónů,ale stačí pár desítek tisíc a rozhodně to v dnešní době má smysl.

Nahlásit

-
0
+

no, ale kdyby byly 8% tak by to třeba z logiky muselo být lepší?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ty tam mozna i jsou, ale koho zachrani PMR na urovni 2%?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"kupovat zlato se vyplatí až v milionových sumách. Je tam několik desítek procent rozdílu mezi nákupní a obchodní cenou."------------- -------------------Investičnízlato » ProduktyArgor-Heraeus 1/1 Oz Cena v Kč 26 512,-- KčVýkupní cena: 25 693,-- KčJak hľadím, tak hľadím, ale tie desiatky percent nevidím. A to má predajca predajný limit nad 50000 Kč . Žiadne miliony.A to pan Kohout robí poradcu vláde ?

Nahlásit

-
0
+

Tak nevim, dela to na mne dojem ze se od dob Marxe zas az tak mnoho nezmenilo.Uverova emise bank je tak silna ze dokaze zamest prakticky s kazdou zemi.A neco jako povinne minimalni rezervy nebylo mozne v Irsku zvednout?

Nahlásit

-
0
+

"Úspory do zlata neinvestuji, kupovat zlato se vyplatí až v milionových sumách. Je tam několik desítek procent rozdílu mezi nákupní a obchodní cenou."Zatím vždy mohu nakoupit jednu unci zlata za cenu, která se od ceny na burze liší o max 5-10%. Pan Kohout by si měl nejdříve zjistit, co říká..Ale v tom ostatním naprosto souhlasím..

Nahlásit

-
0
+