Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jindra Hrnčíř jako globální byznys

30. 11. 2010
 5 037
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jeste je potreba zminit indoktrinaci okultismem. Doporucuji prednasku na video.google.com, "former satanist". Sice tam jsou mensi kiksy a nepresnosti, ale ten clovek vi, o cem mluvi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Uvádí se, že filmy o Jamesi Bondovi byly jedním z prvních skutečně globálních produktů populární kultury. V době studené války mohla být hlavním padouchem nepřátelská mocnost, v 21. století by už takový přístup asi odradil diváky ze "špatné" země, tak je asi lepší lord Voldemort... Každopádně Bonda si prý pouštěl v 60. letech i prezident Kennedy, takže i ten vliv na politiku by tam mohl být. Podobně jako u Harryho Pottera. :)

Nahlásit

-
0
+

Jidra Hrnčíř není první globální a masivní zábavní byznys. Prvním v podstatě byl kreslený film Walta Disneye Sněhurka. V nedávné době např. Pikachu (Pikaču) měl všechny znaky "totální zábavy". Např. Formule 1, kartičky hokejistů - to vše jsou metody jak zábavu učinit všeobjímající, jak totálně nalehnout na konzumenta, donutit jej, aby zábavu konzumoval a vytáhnout z něj peníze.Po úspěchu filmů a knih o "Jindrovi" se objevila řada napodobenin, i v českých televizích šel seriál Čarodějky, což byla jednoznačně kopie úspěchu JH / HP - slabá, přeplácaná. Prostě usadit diváka a vytáhnout z něj vše co se dá, všemi dostupnými kanály. Někdy je to zábava, někdy je to otravné.Uzábavujeme se k smrti.

Nahlásit

-
0
+

Rowlingova nic z tohoto nenapsala je to jen nastrcena figurka. jenom dalsi soucast pohadky o tom jak chuda divka ke stesti skrze knihu prisla.

Nahlásit

-
0
+