Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Příjmy a hypotéka

10. 3. 2009
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

To byl jen příklad z poslední doby, samozřejmě toho bylo víc. Můžete mi prozradit, u které banky, nemáte s těmito příjmy žádný problém?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nezlobte se, ale z jednoho případu snad nemůžete usuzovat na to, že je to problematické.Vycházel jsem z materiálů všech bank a výsledky jsem popsal v článku. A např. já osobně jsem řešil několik podnikatelů z různých zemí - USA, GB, Německo a nikdy jsem větší problémy nezažil, když tedy pominu delší trvání, složitější schvalování a "papírovou válku". Taky jsem měl jednoho příjemce výsluhové penze z GB (policista) a ten byl naprosto splavný.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Cituji: "Dnes již nemají úředníci hypotečních odborů problém uznat příjmy z podnikání mimo území ČR. V takovém případě je ale vždy stanoven přesný postup, žádost se schvaluje na centrále a jsou předepsané předem stanovené cizojazyčné formuláře. V posuzování příjmů pak banky postupují hodně odlišně." Není, pravda, že toto není problém, mám klienta, který podniká ve Velké Británii a má pouze tyto příjmy a byl to veliký problém a jen málokterá banka si s tím dokáže poradit. Vůbec si nedokážu představit příjmy z podnikání např. z Jižní Ameriky.

Nahlásit

-
0
+