Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Oteplení napřesrok?

23. 11. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

přesně tak tím, že hypotéka nesmí být doplacena znamená, že nesmí být ani refinancována a nikde není napsáno,že za 5 let vám spořka nezvedne o 2% úrok..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já bych ještě doplnil zatajovanou informaci o hypotékách ČS, která jako protikrizové opatření zavedla,že zájemce o HÚ musí mít 20% vlastních prostředků, zdůrazňuji vlastních !!! Nelze tedy uznat dotaci ze SFRB ani jiné zdroje financování nemovitosti např. SS

Nahlásit

-
0
+

dle meho nazoru je oziveni na trhu s nemovitostmi dano vyhradne cenami nemovitosti a ekonomickym vyhledem do budoucna, sazby hypotek nejsou zase tak podstatne.... mno a k tomu prvnimu - ceny nemovitosti klesly o nejakych usmudlanych cca 10%? asi tak, cili minimalne jeste 20 dalsich chybi aby se dostaly na uroven kdy ma smysl zacit uvazovat o nakupu, uvidime.... a vyhled ekonomiky a inflace? nenechte se vysmat, v podstate vsecna dulezita makra ukazuji stagnaci, agregat M2 se v rustu zastavil a to i pres fakt ze je tomu uz rok kdy byly emitovany bezprecedentni sumy penez do ekonomiky a svete div se, nejsou nikde videt... na inflaci v dohledne budoucnosti zaponemne, co to udela s cenami nemovitosti je zrejme....

Nahlásit

-
0
+

Nejsem si jist, zda v kombinaci vyšší ceny a vyššího počtu (uspokojených) zájemců není něco neřešitelného - klasický model vztahu poptávky a ceny předpokládá právě opačnou závislost.Osobně si takový vývoj dovedu představit vlastně jen pod jedinou podmínkou, a sice v případě, že by citelný pokles cenové hladiny na realitním trhu "zlevnil" hypoteční úvěry poklesem jejich potřebné výše. Pak by samozřejmě ani vyšší úroková sazba nemusela být na překážku...K tomu ovšem podle mého mínění může jen stěží dojít dříve, než za rok, dost možná i později.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mě se to naopak zdá jako logická reakce. Řešení ve chvíli, kdy nevíte, zda ekonomika je už na dně, půjde stále dolů, nebo přijde růst.Nabídnete službu vyššímu počtu zájemců za vyšší cenu. Při dnu vám to je jedno, při poklesu vám vyšší cena pokryje případný default. Při růstu jste nastoupený na vyšším počtu klientů a vyšší marži, tedy zisk bude až udivující. Shrnuto, podtrženo, banka nemá co ztratit! :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Citovaný názor P.T. Markéty Šichtařové i mně připadá poněkud nesmyslný. Pokud by banky skutečně byly ochotny za podmínek rostoucí nezaměstnanosti (které se hned tak nezbavíme) a pozvolna klesajících cen nemovitostí (ani zde se nedá čekat výrazná změna trendu) změkčit podmínky scoringu, nevím, s jakým druhem šílenství bychom tu měli co do činění...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dotovaná hypotéka? A neříkalo se tomu v Americe náhodou subprime? Sazba pod aktuální tržní sazbou s tím, že se později zvýší. Tohle je taky roztomilé: "Hypotéky zlevňovat podle mě nebudou, ale budou dostupnější. Neboli banky budou ochotny podstupovat vyšší riziko a půjčovat širšímu okruhu klientů." Evidentně jsme se vůbec nepoučili.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, jen bych upřesnila informaci ohledně hypotéky ČS:V článku je uvedeno: "Navíc je podmínkou dotace pětiletá fixace, dvacetiletá splatnost..." - opravila bych tuto informaci: Splatnost je minimálně 20 let. A další podmínkou je, že hypotéka nesmí být doplacena dříve než za 20 let. Pokud bude splacena dříve,klient je povinen vrátit poskytnuté zvýhodnění, které se rovná až šedesátinásobku rozdílu mezi splátkou při zvýhodněné sazbě a splátkou při standardní sazbě. Čili rozdíl do konce fixace, která je vždy pětiletá.

Nahlásit

-
0
+