Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kam se hýbe svět

14. 1. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Flanker je starej šrot oproti Raptorovi.SU-37 je dobrá.K těm nehodám:Názory expertů,které jsem měl možnost číst,nebyly příliš smířlivé k tomu,jaký servis má ruská vojenská technika.Z toho vycházím.Rusko je jistě n.2 co se týče nukleární síly.Jenže,kdo dneska bude házet atomovky?:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co se týče těch moderních zbraní,SU-27 jistě není nejlepší stíhačka světa. SU-37, skvělý letoun, ale na export. Ruský zbrojní průmysl produkuje skvělé a moderní zbraně, ale ne pro rus. armádu. Ta na ně prostě nemá. Všechny špičkové ruské zbraňové komplexy jsou na export.Jinak ruská armáda je v rozkladu a plná korupce. Je to neefektivní moloch.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co je staré, nemusí být špatné. Ruské zbraně jsou konstruovány tak, aby vydržely téměř všechno (dlouhé používání, nepříznivé podmínky), to se o amerických říci nedá. Názorným příkladem je Afrika, kde různé bojůvky používají stejné ruské zbraně přes dvacet let v kuse. Kromě toho, Rudá armáda by Izrael smetla už jenom svým počtem a to nemluvím o cca 5 000 jaderných hlavicích. Podle mne je po vojenské stránce Rusko pořád č. 2

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ondřeji to Rusko jste vážně přehnal. Rusko má v současné době ve výzbroji nejlepší stíhací letoun SU-27 Falnker a nemluvě o tom, že se chystá na Su-37 o kterém se amíkum může jenom zdát. Co se týká námořnictva doporučuji si zjistit proč vybouchnul Kursk (ty torpeda mají neuvěřitelné parametry!) pokud teda nevybouchnou přímo v ponorce ;) a raketové vojsko má parametry No.1. Vypadá to všechno hnusně a ošuntěle a funguje to brutálně!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdravim Ondreji, ja mluvim o geopolitickem vlivu, to neni jen vojenska sila, ale take v kombinaci se silou ekonomickou a politickou..Pokud jde o vojenskou silu, tak bych Rusko vubec nepodcenoval. Myslim, ze je to stale jedina zeme, ktera muze vojensky nejak vyrazneji konkurovat Spojenym statum.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vidim, ze poskladani textu je oproti puvodni podobe trochu prehazene a vypadla myslenka rozdeleni na ctyri urovne dle geopolitickeho vlivu ve svete, takze jen doplnim:.1) USA, Rusko2) Čína, EU3) Brazílie, Japonsko, Saudská Arábie + SAE + Katar + Kuwait4) Indie, Austrálie, Indonésie, Mexiko, Turecko, Írán.Berte to jako muj osobni nazor. Ne vsichni s nim musi souhlasit.

Nahlásit

-
0
+

To rozložení vojenské síly bych viděl asi takto:1.USA2.Izrael3.Velká Británie4.Čína5.Rusko6.Japonsk o7.Holandsko/Německo/Franciex. Někdetam mezi nimi bude i Severní Korea,Indie,Irán,Turecko...Urč itějsem ještě na někoho zapomněl:-)Vojensky slabší mi přijdou jihoamerické státy.Rusko má kvantitu,ale už ne kvalitu.Jeho stroje jsou šrot,čehož jsou důkazem tragické a zbytečné nehody z posledních let. Japonci zas taková ořezávátka nejsou.Jejich letectvo je napěchováno mnoha F-15,F-16...O Izraeli ani nemluvě.Ten by na tom svém uzemí vyprášil i ty Američany.Jeho technika v kombinaci se snad nejlepším výcvikem a 60ti leté zkušenosti s válkou jsou velkými vojenskými výhodami oproti například oproti zmiňovanému Rusku.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den Jene, naštěstí Rusko po vojenské stránce USA nekonkuruje. Byť cca před 2 roky Putin představil plán vojenské reorganizace nějak se jim po pádu cen komodit nedostávají peníze.

Nahlásit

-
0
+