Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Subprime tak trochu jinak

17. 1. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Není to úplně o tomtéž, spíš se to dá přirovnat k tomu, že něčí ústa se nenažraně přecpávala, zatímco žaludky jiných které slíbily to všechno strávit v daleké budoucnosti, se zkazili už dnes.

Nahlásit

-
0
+

Ne, Ta asociace se mi líbí, svět se mění a tak jako nemá pravdu maminka (většinou ve finančním plánování), nemá pravdu ani centrální bankéř, protože je třeba moc dlouho ve své funkci a má klapky na očích. To přirovnání je opravdu výborné, ne každý článek mě zaujme, ale tento má silnou myšlenku :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkně to napsal v dnešní Mladé Frontě pan Štěpánek:"Čísla stále rostou a karty se ještě přehazují - hledá se hejl, kterému nakonec dluhy zůstanou. Jako vhodné se k tomuto účelu jeví bankám, automobilkám...demokratické vlády, které jsou závislé na zhýčkaných voličích."Vazba mezi matkou a synem je logická. Otázkou ovšem je, kdo si jako první uvědomí chybu a začne se chovat odpovědně, jestli vůbec...

Nahlásit

-
0
+

Každý vidíme určité životní situace jinak. Vy pravděpodobně nemáte rád autority. Já maminku a tatínka poslouchal, protože si svou autoritu zasloužili. Otázkou však je, zdali si jí zaslouží maminka uvedena v tomto článku nebo politici a představitelé centrálních bank...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Výborné přirovnání, z toho plyne, necháte si ještě někdy něco doporučit od přátel? Budete poslouchat maminku?

Nahlásit

-
0
+

Ale mohou, dokonce si myslim, ze inflace je z pozice vlady snad nejefektivnejsi zpusob reseni zadluzenosti, predthatcherovska Britanie je toho zarnym prikladem. Ovsem rekl bych, ze zadluzenost neni zrovna to, z ceho vlady v soucasne dobe nespi. Jinak ta pani zde prezentuje pozoruhodny nazor. Nedivim se, ze jeji syn chodi na jidlo do mesta.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pekny clanek. Kroky politiku (nastesti zatim predevsim v zahranici) mi zase pripominaji ekology... za kazdou cenu musi zachranit ohrozene druhy. ;-)).Ono ale tezko soudit, co je lepsi. Nechat trh trhem, at se radne procisti, za cenu silne a dlouhe deprese? Nebo jit cestou statnich zaruk a stimulacnich balicku, ktere trh jeste vice zdeformuji, ale zase vyrazne zmirni silu i delku recese?.Cely svet v cele s USA evidentne voli variantu druhou. Za deset let mozna budeme moci soudit, zda to byl moudry postup, ci nikoliv.

Nahlásit

-
0
+

Myslim si to iste. Ako mozu vlady riesit problem vysokej zadlzenosti a lacnych penazi dalsim zadlzovanim a emisiou dalsich penazi ? Clovek nemusi mat ekonomicke vzdelania, staci zdravy sedliacky rozum a vidi, ze tu nieco nesedi. Je to ako hasit ohen benzinom.

Nahlásit

-
0
+