Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Plyn jako nejdůležitější ruská zbraň

3. 2. 2009
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Na tom, co jste psal o americko-ruských vztazích může něco být. Pokud jde ale o Evropu, řekl bych, že prst na spoušti mají Rusové. Nemám pocit, že by je Evropa vydírala. Spíše vidím opačný postup.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A chteji rovnopravne spolupracovat Evropane? Vsak urcite vite, ze kdyz na nekoho clovek miri ukazovackem, tak zaroven tremi prsty ukazuje na sebe. ;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zkrátka přetahování Ukrajiny mezi USA a Ruskem., kdy se rukojmím stala rukojmím celá východní a střední Evropa. Ekonomicky se však Ukrajině stejně jako většině východo- prozápadním zemím nedaří. Je tedy docela možné, že se tyto země znovu vrátí do Ruského vlivu. USA se zkrátka na tyto země v dobách krize naprosto vykašlala a Ivan toho rád využije.

Nahlásit

-
0
+

A chtějí skutečně Rusové spolupracovat na rovnoprávném (význam tohoto slůvka lze samozřejmě vykládat velmi pružně) základě?I když jde na první pohled o něco jiného, mám pocit, že si o tom někteří zahraniční investoři myslí své.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mimochodem, jsem zvedavy na dalsi kroky USA, pote co jim v Pakistanu zrusili jednu zasobovaci cestu. Zvoli ted Obama radsi Iran, nebo Rusko? Tipuji to na Rusko. Myslim, ze Obama si take uvedomuje, ze poustet se dnes do boje s Ruskem (i kdyz treba jen politickeho) neni moudre. Leda ze by chtel rozpoutat treti svetovou a podporit tak US ekonomiku.

Nahlásit

-
0
+

Krasny clanek, pri popisu situace uderil na hlavicku. Ale se zaverem si dovolim silne nesouhlasit..Rusko se pustilo za uplynulych 12 mesicu do velmi chytre a velmi ucinne strategicke hry. Ale dulezite je mit take na vedomi, ze jde o obrannou reakci Ruska. I kdyz to tak mnohym nemusi pripadat, vinikem je opravdu Bush a jeho prodlouzena ruka NATO. Snahy o vybudovani protiraketove zakladny a snahy o pripojeni Ukrajiny a Gruzie k NATO jsou zcela v rozporu s puvodni myslenkou NATO a smlouvami s Ruskem. NATO ma byt obranne uskupeni, avsak cim dal tim vic se snazi pronikat na uzemi byvaleho sovetskeho svazu, na uzemi, ktera jsou pro Rusko klicova. Uz jen zapojeni CR do NATO bylo v rozporu s puvodni dohodou s Ruskem, natoz pribrani pobaltskych statu. Ted jeste Ukrajina a Gruzie? Ne, to uz Rusko nemuze pripustit. Ja byt vladcem Ruska, tak kolem sebe taky budu kopat jak vztekly pes. Ukrajina je vstupni brana do Ruska a pro Rusko primarni tranzitni zeme. Tohle je od USA naprosta drzost, proti ktere musi Rusko bojovat, dej se co dej. Putin zvolil velmi chytrou strategii..Rozsireni NATO o Ukrajinu je pro Rusko to same, jako vyhlaseni otevrene valky. Evropa se musi naucit s Ruskem spolupracovat, ne s nim bojovat. Jakykoliv boj s Ruskem, at uz politicky, eknomicky ci vojensky, nebude nikdy prinosny. Evropa by uz konecne mohla dospet a prestat delat kasparka ve hre USA s Ruskem..Jinak nechapu, proc do tematu michat Lisabonskou smlouvu..Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit

-
0
+