Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Atomový Kim

26. 5. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Honzo, ty Kima normálně podceňuješ... :-)Ještě přidávám vtipný komentář z NK News: Database of North Korean Propaganda----Kim Jong Il''s first and only golf game has become something of an international urban legend. Rumors swirling around the Internet even allege that Kim cleared the course with 18 straight holes-in-one. Ridiculous!The best documentation I can find about the event prevents a far more balanced and realistic picture. The actual story seems to be that, while playing on the PGA-level eighteen-hole par-72 golf course in Pyongyang, Kim Jong Il chalked up a much more modest 38-under-par 34. And it was five holes-in-one, not eighteen. At the risk of sounding a bit condescending, I must admonish readers of NK News to be sure they have their facts straight, and not get carried away by wild rumors or innuendo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Teprve teď jsem se podíval na ten odkaz a mám dojem, že ta absurdita s hole-in-one vznikla nějakou legrační chybou - nejspíš neznalost golfových termínů. Možná z osmnácti jamek dostal jedenáckrát míček do jamky? To zní fér...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Viz. předchozí koment... Jen škoda, že Kim teď asi nedostane ani víza do USA, ani kartu na PGA tour. Chtěl bych jak se mu na těch jeho (prý až deseticentimetrových) podpatcích bude drivovat :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, golf sleduji pravidelně. A ano, samozřejmě pochybuji, že by kdokoliv zahrál 11 hole-in-one na jedné osmnáctce. Celý text je, a myslel jsem si, že je to jasně patrné, psaný hodně s nadsázkou. Uvést zdroj jsem se v tomto případě rozhodl, protože mi ta zpráva (poprvé publikovaná KCNA - oficiální severokorejskou tiskovou kanceláří) přišla příliš absurdní i pro tenhle text psaný s nadsázkou. Šance, že je pravdivá je nulová. Stejně jako že při Kimově narození vyšla dvojitá duha a objevila se nová hvězda - všechny jsou ale součástí mýtu, který kolem sebe Kim pěstuje. Proto jsem ji do textu zařadil.O Kimově výjimečném výkonu ale referovala KCNA - oficiální severokorejská tisková kancelář.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Martine, Kim fakt takhle frajeří s tím golfem, nebo je to nadsázka? :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A co s diktátory? Západní politici by měli přestat být naivní a dávat "odměnu" až za konkrétní výsledky. Dnes k tomu stačí pouhé vyjádření o ochotě jednat. Přestože výsledek jednání je nejistý a následná realizace takřka nulová.Zabránit rozšíření jaderných zbraní je téměř nemožné. Kromě USA totiž většina států hledí na zisk a nad bezpečnostními riziky zavírá oči. Jaderné technologie - v rozporu se smlouvou o nešíření jaderných zbraní - poskytují Rusko a Čína, ty nejaderné (strojírenské výrobky nejvyšší kvality) pak pocházejí z Evropy - nejčastěji z Německa. Takže pokud bychom to chtěli změnit, je v první řadě nutné zabránit vývozu zařízení z Evropy. V druhé řadě přimět ke spolupráci Rusko a Čínu.

Nahlásit

-
0
+

To, že jste nějaký údaj vyčetl jinde, neznamená, že je pravdivý. Viděl jste aspoň jednou golf? Zahrát 11x hole-in-one je v podstatě nemožné. Pochybuji, že se to někomu povede za celý život.

Nahlásit

-
0
+

Vy se tomu smejete, ale mohlo nas to zabit :) .

Nahlásit

-
0
+