Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Malebná Kanada

20. 7. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

a kampak nás dovedla slavná chicagská škola, pane kohoute, a všichni přiznivci laissez-faire v čele s nedávno zesnulým miltonem friedmanem? a co takový leo strauss? moc hezká je taktéž poznámka o levicových intelektuálech ("často vzdělaných" ... víte vůbec o čem mluvíte?), kteří svoje myšlenky neprezentují veřejně - asi se tu nebudeme pouštět do debaty o pravicových myšlenkových tancích, že ne ...? já myslím, že když si porovnáme úspěchy a neúspěchy obou "ideologií" ;výsledek je dosti zjevný a jednoznačný ... hlavně pro "obyčejné lidi" ... jsem velmi zvědav na váš ctěný názor ...

Nahlásit

-
0
+

Nic takového co píšete jsem nenapsal, takže mi nepodsouvejte Vaše projekce. To k prvnímu bodu.Za druhé, ano páchání těch nejhorších zločinů a zvěrstev se dá zaobalit do nejkrásnějších slov.O Wildersovi toho asi moc nevíte,že?;)Samozřejmě, že jeho přístupem chce změnit i imigrační politiku unie obecně(nejen vzhledem k muslimům).Bod 3-vyjádřil jsem se už u bodu 1-zcela irelevantní připomínka.A s poslední připomínkou samozřejmě bez výhrady souhlasím nicméně to nevyvrací to co napsal autor a nač jsem se i já odkazoval, že duch sebemrskačství a pseudokorektnost je nové "náboženství&qu ot;dneška.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak za prvé, zaměňujete existenční kvantifikátor za univerzální, tj. z výroku "existují muslimové, kteří odmítají lidská práva ..." děláte výrok "všichni muslimové odmítají lidská práva" a proti tomu jsem se ohrazoval.Za druhé, obecně jsou problémy až s imigranty TŘETÍ generace, kteří už nemají touhu svých předků se adaptovat a pociťují pouze frustraci z odmítnutí většinovou společností (čili lidé jako Wilders PŘISPÍVAJÍ k problémům s imigranty). Takže zpřísnění imigrační politiky je neúčelné.Za třetí, podobně jako muslimy byste mohl obvinit i katolickou církev, která si také příliš nepovšimla, že už máme 21. století.A za poslední, ty co uvádíte v poslední reakci, tak je potřeba potrestat, ale POUZE ty, kteří se těchto přečinů dopouštějí, nikoliv generalizovaně!

Nahlásit

-
0
+

A jak byste doporučoval zacházet s těmi, kteří zde žijí, odmítají ta Vámi uváděná lidská práva respektovat a naopak si vynucují to co je s nimi v rozporu jen na základě jejich náboženského přesvědčení?;)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co podle Vás patří mezi "hodnoty západního civilizačného okruhu"? Podle mne tam například patří lidská práva včetně práva na rovné zacházení. Proto zásadně odmítám diskriminovat některé imigranty podle jejich přesvědčení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mírné odbočení související s myšlenkovým obsahem článku.Už jen to,že do europarlamentu zvolená nizozemská strana Svobody Geerta Wilderse, která žádá přísnější pravidla pro imigranty z muslimských zemí a odmítá šaríju v EU je označována za fašistickou a navíc Wildersovi je zamezen vstup do Británie (jen na základě pojmenování reálných problémů a z nich předpokládaných komplikací) svědčí o zcela nepochopitelném rozkladu hodnot západního civilizačního okruhu.Jak přesně uvádí autor,tak duch sebemrskačství a politické "korektnosti&qu ot;znemožňuje nazývat věci pravými jmény a žádat oprávněné požadavky a změny jen proto, abychom nebyli nazváni rasisty a xenofoby.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, pane Kohoute, zatím to vypadá, jako by byly obavy toto "horké" téma rozvinout v diskusi. Tak já se pokusím: (ale tak, abych se ani já "nespálila" ;)Takže - MÁTE PRAVDU :-)

Nahlásit

-
0
+

Tak to je silné kafe :-)Ano, díky autorovi nyní už vím, že při volebních mitíncích a televizních skečích (oficiálně předvolební šoty politických stran), jsem manipulován a to povětšinou metodou frankfurtské školy.Na druhou stranu - soucit s těmi nuznými (jakéhokoliv druhu) je jedním z nejdůležitělších atributů evropské civilizace.A tak, aniž bych znal popsanou historii, mám vlastní politické přesvědčení:1. stát má měřit všem stejně a rozhodně nemá dělat dobročinnost, pozitivní diskriminaci nebo nebo někomu pomáhat (od chydých, přes matky samoživitelky s dětmi ke kriminálníkům),2. soucit s nuznými, chudými, diskriminovanými má činiti dobrovolná charitativní nestátní sféra na kterou přispívají lidé o své vůli (stát uznává toto přispívání daňovými aspekty a tvorbou prostředí).No, ale nevím zda by to to bylo dostatečné a vedlo ke nějakým pozitivním cílům.

Nahlásit

-
0
+