Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Chaosem k výkonnosti?

4. 8. 2009
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Rozumíme si :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rozlisoval jsem mezi puvodni Hawthornskou studii (zmena = vyssi produktivita) a Hawthornskym efektem (tak oznacenym v studii studie z roku 55). Takze si myslim, ze spolu vehementne souhlasime, anebo Vasemu prispevku nerozumim.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hawthornský efekt sám je zpochybněním „Hawthornské studie“. Hawthornským efektem je označována prostá okolnost, že se pozorovaný subjekt chová jinak, když ví, že je sledovaný, a tudíž je ošemetné dělat z pozorovaného obecné závěry. Na tom už asi není co zpochybňovat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hawthornska studie byla vice nez jednou diskreditovana :)Viz napr. http://www.ft.com/cms/s/2/6d1a313e-555b-11de-b5d4-00144feabdc0.html(napr. nic-moc delnici byli vyhozeni - coz samozrejme vykonnost zvysi, podminky byly lepsi nez ve zbytku fabriky atd.) Dokonce existuje Hawthornsky efekt, ktery rika, ze kdyz provozujete nejakou studii a pozorovany o tom vi, vysledky jsou jine nez kdyz o tom nevi (teorie z 1955 tvrdila ze delnici byli produktivnejsi protoze nevedeli proc tam ta studie je, a tudiz makali vice). Toz tak.Pro anglicky mluvici a zajimajici se o management velice doporucuji blog http://freekvermeulen.blogspot

Nahlásit

-
0
+