Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Osamělý mozek

11. 8. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

ad 4, asi to opravdu vadí jen Vám (-; Ono Apple také není žádná supr firma. Podíl na trhu počítačů v USA je pod 5%, u OS ještě nižší. A ani s tím novátorstvím to není zas tak žhavé.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

1)MSFT už dávno není jen o OS.Recenze jsou fajn,ale neřeknou nic o tom,jak je to ve skutečnosti úspěšný produkt.Doporučuji spíše nějaký annual report nebo quater result.2)Četl.A musím uznat,že off topic v podstatě spustil už autor článku.Nejste v tom sám.3)Ten příměr je vážně ujetý.Fisher není žádný novátor.Nic nevymyslel.No zbavili je dosti nepřesné.Odešel,vrátil se...Ten vztah není asi tak jednoduše definovaný.On se zbavil celého podílu,pak dostával obrovské prémie v akciích,kterých se obratem zbavoval...4)Asi to fakt vadí jenom mě:-)Nebo jsem jediný,kdo si uvědomuje nesmyslnost toho příměru?Fisher (TomiT) významem po stránce obratové,tržních podílů v segmentu,inovátorských technik ani využívanosti investorů nebyl nikdy ani na zlomku procenta Apple...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

1. V žádném případě jsem neanalyzoval Windows pocitově. Visty nepoužívám a vycházím především z recenzí. Předpokládám, že se tito lidé pocity neřídili :-)2. Přečetl jste si můj první příspěvek? Ono to totiž navazovalo :) off topic byly pouze poslední dvě věty. Vzhledem k tomu, že Petr Síla reagoval i na tyto dvě poslední věty, tak jsem to rozšířil.3. Fisher byl jeden z těch, který naučil Čechy cestovat. Myslím si, že moje srovnání je na místě :-) Apple měl taktéž vážné problémy, protože SJ měl megalomanské, neuskutečnitelné plány. Nakonec se ho zbavili :-)4. Pokud mě a pana Sílu upozorní autor tohoto článku tj. Jan Majer na to, že bych se měl více držet tématu, tak to samozřejmě udělám. Takhle totiž vypadá, že moje mírné odbočení se nelíbí pouze Vám :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky bych chtěl být tak zničený jako Steve Jobs:-)Vy máte věci Arzene...Pocitově hodnotíte operační systémy Microsoft pod článkem o Václavovi Fischerovi.Trochu off topic ne?Fischer byl trouba,který neuměl počítat a srovnávat ho se CEO největších technologických firem světa je jako srovnávat moje fotbalové umění s Ronaldinhem.Tomi tour srovnávejme se Sunny days,Travelou,Fischerem atd.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Výborně, teď jste se sám popřel. Dal jste Gatesovi vizi a s Jobse jste udělal jenom aplikanta skvělého nápadu. (-;

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No já si myslím, že lidé chtějí jednoduchý, hezký a rychlý systém :) To Vista nesplňovala, ale s Windowsem 7 se nejspíše poučili. Dokonce se říká, že budou obdobně rychlé, nebo ještě rychlejší než XP :) Pokud se jedná o Apple, tak ten získal od Xeroxu myšku a grafiku. Bylo to však natolik jednoduché a nefunkční, že to museli pracně dodělávat :) A pak přišel Gates a téměř to ve finální fázi ukradl. Jeho vize bylo nabídnout méně kvalitnější operační systém, ale levnější a s tím zničit Jobse a vydělat velké peníze. To se povedlo :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Můžete to nějak upřesnit? Pokud vím, tak vizionářem Microsoftu je (a byl) Bill Gates. Neobliba Vist je v podstatě mediální záležitost (když dali k Vistám hlavičku Windows 7, tak se to lidem líbilo (-; ). A co ukradl Microsoft Applu a vymyslel Steve Jobs? Pokud vím, tak většinu věcí, které převzal MS do Windows, Apple získal od Xeroxu. Jobs byl v té době "hardwarový kouzelník".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pro firmu je určitě důležité, aby měla vizionáře. Člověka, který je věčně v oblacích a ve své hlavě se mu neustále zjevuje finální produkt. Cesta k němu je značně náročná a trnitá. Je tedy potřeba i praktika, který vše zváží a určí zdali není třeba tyto megalomanský vize mírně upravit, aby jejich převádění do našeho hmotného světa firmu nezruinovalo :) BTW: Třeba Microsoft na počátku 80 let žádného vizionáře neměl, a tak věci, které pracně vymýšlel Steve Jobs ukradl :-) Dnes se jako vizionář snaží prezentovat "prásátko" Steve Ballmer. Nikdo ho však po fiasku s Vistou vážně nebere :-) Uvidíme, jestli to Windows 7 změní :-)

Nahlásit

-
0
+