Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přežijeme povstání zombie?

5. 9. 2009
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zkusil jsem se na to video podívat a řekl bych, že říká přibližně totéž, co nám kdysi řekl matikář na gymplu během asi čtvrt hodiny. V půlce jsem to vypnul, protože už zoufale nudně opakoval stále totéž.Ta přednáška asi ze všeho nejvíce ukazuje na ubohou úroveň matematiky jednak u amerických vysokoškoláků (kvůli níž Bartlett opakovaně polopaticky vysvětluje zjevné matematické věci) a politiků (viz citát z filmu "I dont'' believe exponential argument is valid at local level")Obecně řečeno, Bartlettovy závěry jsou pravdivé a nijak nové. Mnohem více šokující je, kolik vzdělaných (pardon, chtěl jsem říci titulovaných) lidí je ignoruje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ten výzkum se primárně zabývá epidemickým šířením nemocí. Ty zombie jsou vedlejší. Z tohoto pohledu je zajímavé zjištění, že nejúčinějším způsobem boje je likvidace nakažených jedinců. A zkuste tohle napsat v případě studie o šíření ptačí chřipky ...

Nahlásit

-
0
+

to Jiří: skvěle připravená přednáška a vůbec parádní video. Co se týče kvalifikované kritiky, tak myslím, že jediné, co je možné napadnout, jsou vstupy (tedy spotřebu ropy nebo míru dětské kriminality v Coloradu). Vše ostatní je jen matika. Nebo se mýlím?

Nahlásit

-
0
+

Myslím, že on taky modeloval. Akorát ne v tom dnešním slova smyslu.. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mimořádně zajímavé video z podobného soudku je na http://www.deflace.cz/the-most-important-video-youll-ever-see/. Sice se tam nepoužívá slovo zombie, ale je to o jednoduché matematice.Pokud by někdo z vás byl schopen kvalifikované kritiky argumetů tohoto člověka, byl bych velice potěšen.

Nahlásit

-
0
+

Malthus psal svojí předpověď o hladomorech způsobených přelidněním dlouho před rozmachem matematického modelování, ne?:)Mimochodem, kdosi taky zkoumal účinek relativistické dilatace času při cestách rychlostí světla na úrokové sazby:) (Ale ve Star Treku tuším peníze ani úrok nemají, takže to byl asi trochu zbytečný výzkum...)

Nahlásit

-
0
+