Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Závidíš? Kup si trenky...

16. 10. 2009
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jezdit si dnes na Kanáry není žádný přepych ,vzhledem kcenám v německých cestovkách ,které jsou až o 30% nižší a německým důchodům ,které jsou několikanásobně vyšší to není žádný přepych. Pokud němečtí důchodci celý život poctivě pracovali a nesvěřili své peníze pochybným fondům a institucím,tak mají dnes i dost peněz na Kanáry. Pokud má Německo státní dluh ještě ,tak to ještě nic neříká pokud si půjčilo na investice,které je schopné splatit tak je to ok.Pokud si půjčím na něco co vynese víc než úrok je vše okPokud se ty peníze vloží do dálnic ,tak lidé budou po nich jezdit a budou muset kupovat benzín ve kterém je spotřební daň a tím zaplatí dluh i s úroky. Pokud nebudu mít po čem jezdit ,tak si nekoupím auto a budu jezdit vlakem za nižší jízdné a státu dám méně peněz a tím i stát nebude mít příjmy a bude pořád v finanční krizi. Musí se investovat do toho co druhý chce koupit a nevytvářet nesmysly v podobě různých nucených poplatků a zvýšování daní ,které nikdo nechce.Lepší je si půjčit na ziskový projekt a vydělat. V Německu mají nejlepší dálnice a zadarmo. Dluh není hříchem ,ale je rozdíl na co si půjčím jestli na blbosti nebo na to co mi vynese v budoucnu více než jsem vložil. Ani šrotovné není blbost, jetliže se lidém vrátí část DPH ,které stát utrží z prodaného automobilu. Např . Jestli dám 30000 šrotovné a na daní dostanu obratem 50000 ,tak je to s pohledu státu ok.Jenom je hloupý ten kdo kupuje to auto, protože se vydá z posledních peněz a hodnota vozů klesne

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nechtěl jste napsat místo "trenky" spíš "plavky" ? I když je článek o závisti, ty "koupací trenýrky" mě rozesmály.

Nahlásit

-
0
+

No, vzhledem k tomu, že i SRN má velký státní dluh, tak můžeme konstatovat, že i němečtí důchodci si na Tenerife žijí z budoucnosti. A měli by děkovat svům dětem a vnuzkům, že jejich teplíčko platí ze svých budoucích daní.Možná by to bylo zajímavé, dávat pozůstalým složenku, aby zaplatili státní dluh připadivší na právě umřelého.Za několik let by bylo po schodcích :-)

Nahlásit

-
0
+

Nejsem si úplně jistý, zda se jedná o "požehnanou tupost". O tom náckovi s patkou napsal kdysi velmi dávno Dušan Hamšík knihu s titulem "Génius průměrnosti". Já bych byl, resp. já jsem ve střehu.Mimochodem: "Přemkova dýně" je skutečně boží.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Musím souhlasit.Myslím,že pan Paroubek se sám užírá závistí.On vážně věří,že ostatní to mají stejně.Ve své, pro nás požehnané tuposti,si hraje právě s psychologií jako dítě s ohýnkem v seníku.Mimochodem v minulosti nedávné jeden diktátor s patkou učesanou vpravo také miloval psychologii.

Nahlásit

-
0
+

Krásný článek, bohužel ti, kteří by si jej měli přečíst, čtou nejspíš jiná periodika. Mimochodem, věta "Dokáže probouzet a živit v lidech závist, podobně jako v nich Přemek Podlaha dokázal vyvolat touhu vypěstovat obří dýni." mne naprosto odrovnala, geniální obrat :-).

Nahlásit

-
0
+