Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nejsme mimo?

10. 11. 2009
36 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Přišel čas vyhlásit výherce naší soutěže o předplatné časopisu Finmag. Na základě zcela subjektivního výběru autora článku dárkové předplatné našeho časopisu získává Martin Střelec:Představuju si např. televizní reklamu s patřičnými ilustračními obrázky a sloganem rozděleným do dvou záběrů: "Myslete víc na to, co tu po Vás jednou zbyde. I když odejdete, stejně se na to budete dívat."Pana Střelce prosím, aby mi poslal adresu.Ovšem i další návrhy si zaslouží alespoň uznalé zamručení...Mirek: Nový začátek se blíží, nebojme se šťastného konce...penzijní připojištění.Aleš Tůma: Hypotéka u XY Bank - Vaše nejlepší příprava na Očistec!Aleš Tůma: "Náš investiční horizont? Až do soudného dne."Monty: Nikdy nevíš, v jakym blbci příště skončíš...Vítězem vložené soutěže je znalec T. Learyho pan Vít. Blahopřejeme!

Nahlásit

-
0
+

"Quan Yin" http://www.spojenisbohem.cz/meditace.php

Nahlásit

-
0
+

no vy jste me potesil zrovnatak.. vubec jsem si tim nebyl jisty - jen takovy pocit. jsem rad, ze po x jeho prectenych knizkach ho poznam i na fotce v pozdnim veku. :o))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takže výzkum se jmenuje Human Consciousness Project, účastní se ho 25 zdravotnických zařízení v USA, Kanadě a Evropě, během 36 měsíců chtějí otestovat 1500 pacientů a princip je následující:During the time that people report the feeling of detachment from their physical body, or an out-of-body-experience, they report a perception of floating above their body, or floating near the ceiling in the room where the experience occurs. This aspect of the experience plays an important role in the study.The initial phase of the study will outfit participating rooms with shelves placed high up on the wall. On the top of each shelf will be a picture, visible only from the ceiling. Doctors will test whether patients who report a near-death experience are able to recall the image. If patients -- as few as four or five -- can positively recall these static images, then the study will move on: randomly generated images will be projected onto the shelves, which will further test the ability of the test subject to recall images. If no patients can recall the static images, the study can conclude that the floating effect is a trick of the mind.Vypadá to, že výzkum začal v roce 2008, takže si ještě budeme muset počkat na odpověď... Díky za super podnět! :-) T

Nahlásit

-
0
+

Asi myslí to, že na každý seznam můžeme do nekonečna přidávat položky, což se o životním příběhu říct nedá. Ten má pořád jen omezené množství kolonek a jasně vytyčený začátek a konec... Dej vědět až přelouskáš toho Eca, jsem zvědavej, co tím myslí on.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Yes, you(''d better) hope.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak tomu moc nerozumím. Vlastností seznamů přece bývá to, že jsou konečné. Ale mám Ecovu novinku V bludišti seznamů, tak tam to třeba vysvětlí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z rozhovoru Spieglu s Umbertem Ecem (přišlo mi to k tématu):SPIEGEL: Why do we waste so much time trying to complete things that can''t be realistically completed?------------Eco: We have a limit, a very discouraging, humiliating limit: death. That''s why we like all the things that we assume have no limits and, therefore, no end. It''s a way of escaping thoughts about death. We like lists because we don''t want to die.------------Celé to je o tom, jak lidstvo miluje "seznamy" :-)http://www.spiegel.de/inter national/zeitgeist/0,1518,6595 77,00.html

Nahlásit

-
0
+

Být ta banka v USA, tak bych slogan měl: "Yes, you can... Hope."

Nahlásit

-
0
+

Tak to jste mě hodně potěšil. Ano, je to Timothy Leary na sklonku života. Právě v té době tyhle věci hodně řešil a donedávna jsem měl za to, že si po smrti opravdu nechal zmrazit mozek, jak plánoval (a jak ukazoval krátký film, který obletěl tehdy ještě předyoutubovský internet), aby měl šanci v budoucnu zjistit, jak je to s tou podstatou lidské mysli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejak bylo, nejak bude! Snad...Financni produkty s dobrou karmou.Poradce do domu, buh do domu (IZP k tomu).

Nahlásit

-
0
+

Já jsem ženského rodu, na rozdíl od mužů tedy od přírody jinak "ustrojená" ;.Duchovníživot je pro mne nutností.Ne proto, že bych byla slaboduchá nebo zbabělá.Vyrovnává mi to materiální a nemateriální hodnoty.Dává mi to vnitřní svobodu, nezávislost.A duchovní dědictví mi odkázali mí předci, kterých si pro jejich čestný život natolik vážím,že pokračuju v tom, k čemu mě vedli, aby nežili zbytečně.Nebo jak to říct?Abych se líp vyrovnala s jejich smrtí?Bez peněz žít nejde,ale mně na oddělení umírali lidé.A o peníze jim už nešlo.Všichni to jednou prožijeme.Duchovní život pomáhá udržet osobnost pohromadě, v rovnováze a svobodě.Pokud je pravdivý.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je to snad Leary, protoze obrazek se jmenuje leary.jpg :-)Finacni produkty a sluzby jsou uz ted hra, jenom ne tolik zabavne - to by se urcite "pak" mohlo zmenit. I kdyz si myslim, ze nejake zavery nejsou tak skoro realni a uz vubec nezpusobi prelom. Pro nektere lidi by to nebyla nova informace a pro nektere by to nebyl dostatecny dukaz.

Nahlásit

-
0
+

Spisovatel Bohumil Hrabal.

Nahlásit

-
0
+

Možná píšete o tom, co jsme ztratili, když jsme se přiklonili jednostranně k rozumu. Čím jsem starší, tím víc začínám uznávat přemýšlení našich předků nad duchovní stránkou života. Vyloučili jsme absolutno, vyloučili jsme Boha a od té doby se srovnáváme pouze s "lidským", tedy nedokonalým. Odmítli jsme se porovnávat s dokonalým (byť si ho třeba jen představujeme) a přestali jsme o dokonalost o dokonalost usilovat. Teď se divíme, kam ten svět směřuje.Křesťanství vytvořilo v podstatě téměř dokonalé učení o tom, o co je záhodno se snažit a je úplně jedno, co je a není pravdivého na Ježíšově životě nebo co si myslet o "neposkvrněném početí", protože naprosto pravdivé jsou závěry pro život každého. A je jedno, že i oni či církev dělají chyby, hlavní je to, o co se usiluje. Někdy lituji, že nejsem křesťan.

Nahlásit

-
0
+

Rysy by tam byly, ale Learyho se mi na netu nepovedlo najít s vousy. Mně to připomnělo Hemingwaye, ale ten neměl tak hubený obličej. )-;

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

vidim v nem rysy Timothy Learyho.. a proc by to mel byt zrovna on? no staci se podivat na jeho tvorbu a cloveku je jasne, ze zdejsi materialni statky pro nej nebyly zrovna nejdulezitejsi.

Nahlásit

-
0
+

Jan Majer poté, co strávil zbytek života bádáním nad nesmrtelností?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ještě vložená soutěž: Kdo je muž na černobílé ilustrační fotografii? A proč právě on?

Nahlásit

-
0
+

Upište svou nezřízeně umanutou mysl neprodleně a nečekejte na svět zahrnuvší Vás vším co si zasloužíte!

Nahlásit

-
0
+

Jasně, variace na toto téma by se hodily pro jakékoli produkty či služby, které jsou zaměřené více do budoucna a na trvalejší hodnoty spíše než na okamžitou spotřebu. Na pozemky určitě víc než na finance :-)Ostatně myslím, že ono hypotetické potvrzení "čehosi po smrti" by ve společnosti právě posílilo vnímání zodpovědnosti za důsledky svého jednání a naopak oslabilo vztah lidem k penězům. Prostě proto, že po smrti budou peníze k ničemu, ale to, co jsme na zemi vytvořili, zůstane. To by byla odpověď na Vaši předposlední otázku v článku.Díky za zajímavý podnět k zamyšlení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Náš investiční horizont? Až do soudného dne."Existence posmrtného života by docela měnila zavedené pořádky. Právníci by jistě argumentovali, že fakt, že člověk nemá tělo nijak nezpochybňuje jeho vlastnictví... To by bylo soudních sporů se záhrobím o navrácení dědictví...Ale vážně, experiment s projektory pod postelí je myslím vážným kandidátem na Ig-Nobelovu cenu:)

Nahlásit

-
0
+

Staráme se teď a budeme se starat i po smrti - První pohřební banka.

Nahlásit

-
0
+

A ještě líp by se to sedělo na prodej pozemků :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Představuju si např. televizní reklamu s patřičnými ilustračními obrázky a sloganem rozděleným do dvou záběrů: "Myslete víc na to, co tu po Vás jednou zbyde." "I když odejdete, stejně se na to budete dívat."

Nahlásit

-
0
+

Pravděpodobně nepůjde o standardní projektory, které znáte z práce. O přesném rozmístění aparatury informace nemám, ale tipuji, že projektory mohou být umístěny např. na spodních stranách lůžka, v oblasti, kde má pacient nohy. Jisté je, že obraz bude na zemi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Šlo by vysvětlit podrobněji ten experiment s projektory? V článku je popsaný nějak divně. Pokud je projektor v podlaze, vykresluje obraz na strop. Ležící osoba ho tedy musí vidět z lůžka. Pokud bude popisovat to co promítal projektor, potvrzuje se jen že ležela v posteli. Ale to přeci víme od začátku. To kdyby byl projektor na stropě, promítal by obraz na postel a ležící osoba nemůže vidět co promítá .... dokud se nevznese ke stropu a nepodívá se na lůžko shora.

Nahlásit

-
0
+

Otče náš, jenž si v České Republice, posvěť se jméno tvé, at vůle tvá je kreditka plná...

Nahlásit

-
0
+

to je hooodně dobrý :-D

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nový začátek se blíží, nebojme se šťastného konce...penzijní připojištění

Nahlásit

-
0
+
1/2