Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přespolní chill out

24. 11. 2009
26 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Leda v případě, že by vás nenutili poslouchat jejich poezii ;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

K tomu teleportu musím dodať, že už existuje. Som hrdý na to, že som si s vynálezcom pred asi 5-10 rokmi vymieňal e-maily o nejakých detailoch. Ono sa za tým dnes skrýva oveľa viac ako vidíme v Star Treku. Vedci dokážu dnes teleportovať len svetlo a sú k tomu potrebné 2 vysielače na rôznych miestach, 1 prijímač. Originál signálu/svetla/človeka sa pri vysielači musí zničiť, aby sa mohla preniesť informácia k prijímaču... Takže osobne by som teleport nevyužil. A ešte jeden detail: Teleportácia ľudí je veľmi vzdialená: Dnešná technológia by teleportovaný objekt musela ohriať na 2000 stupňov.

Nahlásit

-
0
+

Podle článku i diskuse ne všichni považují čas strávený v hromadné dopravě (příp. autě) za zabitý. To mě docela překvapilo. Donedávna jsem si myslel že všichni považují čas strávený dopravu za nutné zlo..Mé pořadí oblíbenosti je toto:.1) Pokud by byl k dispozici teleport, bral bych ten s mezipřistáním v přírodě.2) Poloprázdná / prázdná hromadná doprava3) Doprava automobilem4) Plná / přeplněná hromadná doprava

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ivane, to je docela ironie, že bys coby přední český expert na sci-fi dal před teleportem přednost tramvaji:)..Zelené Právo, 17. září 2089:"Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty replikátory a teleporty zakázal"- Ivan Adamovič, 122, důchodce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Milí pražáci - jezdětě sockou, ať to město nerozjezdíme pneumatikami..." - no člověk se už tak kolikrát stěží do socky narve a pokud by všichni co jezdí auty, snažili jezdit s MHD,tak ta bezpochyb zkolabuje.Je fakt, že člověk sice při transportu mezi "sociály"; )siněco třeba přečte(umenšuje tím pocit zabitého času), ale myslím, že zmíněná negativa převažují a ty bych docela rád oželel...Další fakt je, že dopravou autem člověk čas neušetří, ale zas si nepřipadá jak dobytče.:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Moje řeč. Nedávno jsem začal jezdit z Krumlova do Budějic autobusem v 6 ráno a nemůžu si to vynachválit! Do práce se projdu pěšky přes prázdné náměstí. Ve čtvrtek ráno prodávají na trhu u kláštera dědkové z okolí města svojí zeleninu a ovoce, občas u nich něco koupím - idylka :-) Když jsem jezdíval autem, neměl jsem kdy "vypnout" a zvolnit tempo. Kdyby byla teleportace, všechny starosti a povinnosti v životě by se ještě víc zakoncentrovaly ...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zlaté dojíždění do práce. Přečtu si noviny nebo kus knihy, můžu se naučit slovíčko, nebo o něčem popřemýšlet nebo si procvičit PC svaly, oddělím starosti doma od starostí v práci a navíc kdybych nejezdil MHD, budu žít ve slonovinové věži a ztratím kontakt s tím, v jakém světě to žijeme.

Nahlásit

-
0
+

Ekologičtější je ovšem jezdit autem:) Při chůzi spálíte víc kalorií, takže musíte víc jíst. A výroba jídla je energeticky náročná, takže v konečném důsledku jsou emise vyšší než kdybyste jel autem. No, prý to někdo spočítal... Nevím jestli je to pravda, ale raději šup zpátky do auta, než vás přijde strašit "velký teplý Al"...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mám své město rád. Snažím se je opečovávat, šetřit. Jezdím autem, jen když je to opravdu nutné a málokdy na druhý konec Prahy, přes centrum. To opravdu jen ve výjmečných sitaucích. Zjistil jsem, že nejvíc ušetřím, když auto využívám v krátkých vzdálenostech v okolí bydliště, autem to trvá do 10 minut, veřejnou dopravou kolem půlhodinky. Když jedu přes "město", tak ušetřím 10 až 15 minut z hodiny (kdo zná situaci an Jižní spojce nebo Veletržní, vím proč).Milí pražáci - jezdětě sockou, ať to město nerozjezdíme pneumatikami :-))Ale není nad chůzi. Nedávno jsem měl neformální schůzku s potenciálním klientem na jižním konci Prahy. Dopravou to bylo asi 30 až 30 minut, ale pak jsem se zařekl, že zkusím tu chůzi. Měl jsem to také kolem několika rušných křižovatek, 2x přes dálnici, ale také 2x parkem a za 70 minut jsem tam byl. Lehce spocený, lehce uanvený, ale po "meditaci" a spokojený, že jsem se vykopal. Bylo to levnější než fitko a zabralo to asi stejěn času.

Nahlásit

-
0
+

Vy jste ten teleport dovedl k dokonalosti!:) Nejpřirozenějším pohybem je pro člověka chůze. Nedávno jsem slyšel toto doporučení: "Vystupte o několik stanic dříve a zbytek cesty dojděte pěšky." Chodit po velkém městě ale není zrovna ideální (smog, x minut čekáte na každém přechodu se semaforem, několikrát vás téměř srazí auto a nakonec jste rád když dorazíte domů živý a bez psího exkrementu na botě). Teleport s mezizastávkou v přírodě, to by nemělo chybu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Omlouvám se za nepřesné vyjádření mého názoru. Nemyslel jsem to tak že mi vadí všechny vyjmenované skupiny (vadí mi jen páchnoucí lidé a ti, kteří si ve špinavém oblečení sedají na sedadla s potahem)..Myslím si, že většina lidí, kteří pražským MHD jezdit nemusí, jezdí raději autem a i přesto že je to dražší, nelze si během cesty číst a často je to i časově náročnější..Chápu že ne každý se může v práci převléct z pracovního oblečení do "společenského& quot;.Neměli by si ale sedat na sedadla s potahem (mimochodem zajímalo by mě kdo něco tak geniálního do MHD prosadil). Některá sedadla v MHD jsou tak špinavá že váhám zda je lepší stát nebo sedět na tak špinavém sedadle.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Před rokem jsem se přestěhoval z vesnice do Brna a musím říct, že na MHD jsem si nezvyknul. Předtím jsem to měl do práce asi 15 minut pěšky a šel jsem téměř doslova přírodou (jedna z tras skutečně vedla přes polní cesty a lesem). Teď to mám asi 25 minut s přesedáním (paradoxně pěšky to mám asi 30 minut městskými ulicemi s rušnými křižovatkami). Co se týče čistoty MHD, tak je to bída. Asi to jinak vnímá student, bezdomovec nebo rodič malých dětí, které po nastoupení do tramvaje stihnou vše osahat během prvních 15 vteřin a završí to tím, že si strčí ruku do pusy. Takže já bych teleport určitě bral... asi takto: opustím domov - teleport na polní cestu mezi lesy - 15 minut chůze klidnou přírodou (je možno i poslouchat přednášky) - a pak následuje teleport přímo do office.

Nahlásit

-
0
+

Mam to sice do prace 10 minut pesky (v silnych mrazech to davam i za 5 minut), ale teleport bych bral. Kdyz clovek musi "oblitat" vic veci na ruznych mistech, je to peklo. Zatim to resim alespon optimalizaci - vytycim idealni trasu, abych vse zvladl na jeden zatah nejkratsi moznou cestou.

Nahlásit

-
0
+

Uf, málem jsem použil plebejská. Egalitářská je lepší. Takové noblesní slovo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hehe, trefné:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, jako věčného studenta se mě to trochu dotklo, no :-) Myslím, že egalitářská.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, Martine, ale ona taková prázdná tramvaj... K relaxaci je zkrátka vhodnější. Zvlášť v době chřipkových epidemií. Tvoje reakce je myslím zase přehnaně... jak je opak elitářského? :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

I kdyby teleport někdo v blízké budoucnosti vymyslel, nemá v Praze šanci uspět. Odbory naší MHD by okamžitě prosadily zákaz jeho používání. Všechno by to začalo vyléváním cestujících do polí...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No však to tak v metru taky vypadá. (-;.Já mám to štěstí, že nejsem v Praze, takže cestou do i z práce relaxuji pěší procházkou. Ale teleport bych bral hned, ono když prší, tak to není moc příjemné. A v některých okamžicích nedostatku času by jej určitě využil každý z nás..P.S.: V jednom z filmů o StarTreku byl ten teleport nespolehlivý a došlo tam k nehodě. Třeba to ovlivnilo rozhodování respondentů, kteří sice třeba nemají rádi MHD, ale mají rádi svůj život.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímavá poznámka! To předchozí tvrzení pana Kubáta bylo opravdu přehnaně elitářské... už scházelo jen dodat, že důchodci vám podráželi nohy francouzskými berlemi a igelitkami z Lídlu a studenti otravovali příjemné bzučení metra hlasitými beaty a přes jejich odporně dlouhé dready nebylo možné přečíst reklamní sdělení :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dokud jsem bydlel v Praze a jezdil z práce a do práce autobusem a metrem, stíhal jsem po cestě přečíst dost článků..Jezdil jsem raději i s malou zajížďkou (5-10 min), abych jezdil poloprázdným autobusem proti hlavnímu proudu lidí a na metro sedal na konečné.

Nahlásit

-
0
+

On každý nemá čas a prostředky na to být navoněný a načinčaný. A u manuálně pracujících je špinavé oblečení často uniformou. Ono při manuální práci dochází k ušpínění, víte? Zkuste si někdy vlézt do kopaného příkopu a uvidíme, jak čistý vylezete.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Měl jsem docela štěstí, do práce to mám asi pět minut pěšky. Ale musím přiznat, že mi občas cestování MHD chybí, hlavně ten relax při poslouchání hudby. Takže za mě teleport určitě ne. Jinak moc pěkný článek.

Nahlásit

-
0
+

I když jezdím do práce poloprázdným metrem, bral bych ten teleport..Nedávno jsem musel jet ve špičce skrz centrum. Ještě dvě hodiny po dojezdu domů jsem byl znechucený z úrovně pražské veřejné dopravy a z některých lidí, kteří jí cestují. Bílé límečky hromadnou dopravou téměř nejezdí. V MHD potkávám převážně pochybné existence, manuálně pracující (často ve špinavém oblečení), důchodce a studenty.

Nahlásit

-
0
+

Osobně bych bral tu teleportaci. I kdybych omylem skončil na planetě Vogonů, pořád by tam bylo dýchatelněji než bývá v zimě v MHD...

Nahlásit

-
0
+

Súhlasím, že čas strávený presunom do práce je celkom vzácny. Využívam ho na počúvanie prednášok, ktoré si stiahnem do telefónu a mám ich tak stále so sebou.Asi pol roka som do práce nedochádzal a nahromadila sa mi tak pekná kôpka prednášok, čo som mal záujem si vypočuť, ale pri práci z domu na ne jednoducho nedošlo...

Nahlásit

-
0
+